Aktivisti SNSD-a iz Trebinja žele da pređu u PDP

Nakon posljednjih međustranačkih prepucavanja u Trebinju, stanje se ne stišava. Osim što su neki dojučerašnji vatreni opozicionari ućutali i postali bliski sa vlastima, počele su se dešavati nove čudne stvari.

Naime, veči broj dugogodišnjih aktivista SNSD-a javno negoduje jer, kako kažu, sve ove godine su teglili kao magarci i nikakve vajde, a ovi iz PDP-a ladno dobijaju direktorske funkcije.

Razgovarali smo sa nekima od njih i evo šta nam kažu o svojim problemima:

„Zovem se Radojica. Nemam dana radnog staža, a dogodine će biti četvrti izbori, što državni – što ovi domaći. Uvijek sam obavljao najteže zadatke, od lijepljenja plakata na nezgodnim mjestima, bucanja njihovih, botovanje sa 5 profila kad je kampanja. I samo mi obećavaju, biće! Šta će biti!? Šefovi pozapošljavaše njihove papke, a nama … da ne psujem sad! E neću, neka nađu nekog drugog, ja više nemam volje da rintam za nas, a njihove zapošljavaju.“

Radojica nam je otkrio da je donio odluku da pređe u trebinjski PDP, jer su mu tako mnogo veće šanse da od SNSD-a dobije posao.

Istog je mišljenja i Stanislava. Ona kaže da radi u 3 smjene u privatnoj firmi. Aktivna je u stranci i duže vremena joj obećavaju zaposlenje koje odgovara njenom obrazovanju. Pred kraj prošle godine brzom poštom joj je stigla diploma iz Banjaluke.

„I nikom ništa. Ja i dalje rintam treća, druga, prva, kao da nisam završila fakultet. A rekli su mi, Stane, iza tebe stoji stranka i dobićeš poso u kancelariji sa računarom i klimom na zidu. A mene svaki dan u glavu tuče odozgo ona klima u pogonu, sinusi mi se raspadaju. Što sam više naša sve mi je teže. Ovi njihovi ko da su naši, brez problema ih uguraju. Prije su mi govorili: bona, ne pij tamo kafu, tamo su njihovi. Sad vele tamo se pije ako ćeš pos’o. Jesi luda? Nije to više ko prije normalno da te stranka zaposli. Sad je fazon malo zaprdit, da ispadne da se buniš. Ko malo glumiš opoziciju“

I ona ne krije ogorčenje i kategorična je, isto kao Radojica, da pređe u PDP i dobije posao u kancelariji sa računarom i klimom na zidu koju će daljinskim moći da ugasi ako je zabole sinusi.

Kako će se ovo okončati, ne znamo. Biće totalna politička buranija. Možda bi bilo dobro uvesti nešto kao dvojna stranačka pripadnost, pa da u isto vrijeme budeš i vlast i opozicija. Svakako skoro niko od članova stranki ne zna statut, niti je ikada pročitao program svoje stranke. Interesuje ga ono njegovo zrno prašine koje su mu obećali, a najvjerovatnije ga nikada neće dobiti.

Uglavnom, u Trebinju stasa nova politička struja pod nazivom – Demokratski Progres Nezavisnih Socijaldemokrata (DPNSD).

(Ovo je tekst satiričnog sadržaja. Napisan je bez namjere da nekoga uvrijedi ili omalovaži. Njegova svrha je ukazivanje na negativne trendove u društvu i iskren i neobavezujući pokušaj uticaja na njihovo ispravljanje)

LEUTAR:NET

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.