Mitropolija: Još se razgovara o Temeljnom ugovoru

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC saopštila je večeras da se vode razgovori oko usaglašavanja Temeljnog ugovora sa državom Crnom Gorom.

Pojedini mediji su objavili da je za SPC prihvatljiva samo verzija ugovora koja je prije nekoliko mjeseci dostavljena Vladi Crne Gore i da neće pristati ni na kakve korekcije.

„Sve medijske spekulacije i manipulacije kojih je bilo mogu samo nanijeti štetu dijalogu između Crkve i države koji, po mišljenju Pravnog savjeta, ide ka pozitivnom i očekivanom ishodu“, naveo je u izjavi za javnost koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) protojerej Igor Balaban.

Balaban je rekao da je 16. jula u Podgorici održan redovni sastanak Pravnog savjeta kome su prisustvovali i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkopi zahumsko-hercegovački Dimitrije i novoizabrani episkop budimljansko-nikšićki Metodije.

„Na sastanku su razmatrana tekuća pravna pitanja uključujući i pitanje Temeljnog ugovora između Srpske pravoslavne crkve i države Crne Gore o kome se vodi dijalog među ugovornim stranama sa ciljem da isti što prije bude usaglašen i potpisan“, navedeno je u saopštenju koje je potpisao Balaban.

On je naveo da medijske spekulacije mogu da nanesu štetu dijalogu koji ide ka očekivanom pozitivnom ishodu.

(Beta) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.