Mladi hrvatski policajci slavili uz Užičko kolo (VIDEO)

Svima je već poznato da svaki veliki događaj valja obilježiti na „propisan“ način, a kada su Balkanci u pitanju, pjesma, igra i veselje nezaobilazan su dio proslave. Čini se da je omiljeni dio pristunima onaj kada harmonika krene da svira, pa se svi ne oklijevajući hvataju u kolo.

Jedan takav prizor nedavno je zabilježen u Hrvatskoj i to među najmlađim pripadnicima zagrebačke policije. Na adresu redakcije „24sata.hr“ stigao je neobičan snimak veselja, na kojem se vidi kako su se, prema navodima autora, mladi policajci uhvatili i zaigrali uz melodiju Užičkog kola.

„To je bilo juče, proslava završetka obrazovanja zadnjeg policijskog naraštaja u Policijskoj akademiji „Josip Jović“, naveo je čitalac ovog hrvatskog portala, koji je želio da ostane anoniman.

Ubrzo, stiglo je i saopštenje hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Izvještavamo kako je i Ministarstvo danas tokom dana primilo kratak snimak koji je vjerovatno nastao na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojoj se vjerovatno vide prekvalifikanti za zanimanje policajac. Odmah po prijemu snimka od Policijske akademije smo zatražili detaljan izvještaj i provjeru autentičnosti navedenog snimka.

Po dobijanju relevantnih informacija obavijestićemo o svemu utvrđenom, kao i o činjenici da li je došlo do propusta u odnosu na vaspitno-edukativnu ulogu navedene jedinice ovog Ministarstva – saopštili su iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.