Ekskluzivno: Stigla potvrda iz Zagreba, nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj

U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima sadržanim u indeksu , navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice.

Rektor Univerziteta u Sarajevu dobio je prije nekoliko dana dokumentaciju iz Zagreba u kojoj se navodi da u ovoj ustanovi ne postoji dokumentacija na temelju koje se može potvrditi vjerodostojnost indeksa i uvjerenje o položenim ispitima Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a na ovoj ustanovi, ekskluzivno saznaje „Avaz“

Leutar.net Ekskluzivno: Stigla potvrda iz Zagreba, nema dokaza da je Sebija Izetbegović položila ispite u Hrvatskoj
Odgovor iz Zagreba rektoru Škrijelju FOTO: AVAZ

Ove podatke Rifat Škrijelj, rektor UNSA-e,  odlučio je tražiti  od Medicinskog fakulteta u Zagrebu kako bi se potvrdila vjerodostojnost indeksa koju su medijima dostavili s Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kako bi dokazali da je Izetbegović bila student i položila ispite.

Pošto se radilo o nepotpunim podacima, zatraženi su odgovori iz Zagreba, koji su došli bh. institucijama na odgovor, krajem prošle sedmice.

 – Uvidom u arhiv Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu utvrdili smo da je Sebija Izetbegović,rođena 6.aprila 1960.godine u Titogradu, Republika Crna Gora bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija Ultrasound ic clinical medicine u akademskoj 1992/1993.godini pod matičnim brojem studenta 4690114. U dosijeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bismo mogli potvrditi vjerodostojnost indeksa i izdati uvjerenje o položenim ispitima – sadržanim u indeksu – navodi se u odgovoru dekana Medicinskog fakulteta u Zagrebu Marijana Klarice.

Na taj način dovodi se u pitanje i Sebijin magisterij i doktorat.

Avaz

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.