Glavaš na Facebooku: Pobio sam premalo ljudi

ZAGREB – Branimir Glavaš, koji je bio osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima na osam godina zatvora, a potom oslobođen nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda i postupak vratio na početak, na svom Facebook profilu je napisao da je tokom posljednjeg rata „pobio premalo ljudi“.

Uz „premalo“ je stavio smajli, koji bi trebalo da pokaže da je to što je napisao duhovito ili da se šali, ali kontekst diskusije daleko je od šaljivog, prenio je zagrebački portal Index.

Nakon što je Glavaš na Facebooku najavio tužbu protiv novinara Zorana Šprajca, koji ga je 5. jula u emisiji RTL Direkt nazvao ratnim zločincem, razvila se rasprava puna mržnje prema televizijskom uredniku, ali ne samo prema njemu.

Raspravljalo se o Šprajcovom porijeklu, spominjalo se njegovo bivše, „srpsko“ prezime, predlagalo da da bude protjeran, pa čak i da bude likvidiran.

Dosta toga je, navodi se, marljivi Glavaš lajkovao,a kada ga je neko, uz psovku u kojoj se spominju bog i majka, upitao koliko je ljudi pobio, Glavaš je odgovorio – „premalo“ sa nasmijanim emotikonom.

U izjavi za Index rekao je: „Na provokaciju kako odgovoriti nego provokacijom, pitanje je provokacija, pa je i odgovor takvog karaktera“.

Dodao je i da nema šta je lajkovao od komentara u koji se aludira na Šprajca i poziva na njegovu likvidaciju.

„Nemam pojma šta sam lajkovao. Znači, na provokaciju, provokacijom. A za lajkove – lajkujem mahinalno, ni ne čitam, toliko ima komentara da lajkujem kad se uhvatim Facebooka, moram sve da lajkujem ne gledajući sadržaj“, tvrdi Glavaš.

Index primećuje da to nije tačno i da je Glavaš lajkovao komentare selektivno.

Jednom komentatoru sa „srpskim imenom“ koji je objavio naslovnicu Feral Tribjuna s imenima ubijenih osječkih Srba i Glavaševom glavom, Glavaš odgovara „obrij bradu“, a kad ga ovaj pita bi li mu bradu izlio kiselinom i izlijepio selotejpom, Glavaš odgovara: „Ne, samo bih te obrijao na suvo, stavio na traktor i biraj pravac.“

Leutar.net Glavaš na Facebooku: Pobio sam premalo ljudi

A, jedan od komentara koji je Glavaš lajkovao je i ovaj: „Još nismo očistili Hrvatsku od Četnika uvukli se pod drugim prezimenima hitno treba ko Tito, Staljin i OZNA, sve po kratkom postupku, mrak majka“.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.