Veliki piton iskočio iz WC šolje i ‘štipnuo‘ Austrijanca za genitalije

Jednog muškarca iz Austrije ugrizao je – i to baš za genitalno područje – piton, inače kućni ljubimac njegovog komšije nakon što je zmija pobjegla kroz odvod i završila u njegovom WC-u, piše Daily Mail.

65-godišnjaku iz Graca prava noćna mora se dogodila oko 6 sati ujutro u ponedjeljak dok je išao u WC u svom stanu.

Policija je saopštila da je muškarac sjeo na šolju i kad je osjetio ‘štipanje’ na genitalijama skočio je na noge. Kad je pogledao, ugledao je pitona od pet metara kako zuri u njega.

Muškarac je pozvao policiju koja je stigla zajedno sa lokalnim stručnjakom za gmizavce koji je pomogao ukloniti zmiju iz njenog skrovišta.

U međuvremenu je muškarac prebačen u bolnicu kako bi mu sanirali ‘lakše ozljede’.

Ljekari su rekli da, srećom, pitoni nisu otrovni, ali da postoji opasnost da se mjesto ugriza inficira bakterijama iz WC-a.

Stručnjak za gmizavce Werner Stangl rekao je da je i piton neozlijeđen, a nakon čišćenja vraćen je svom 24-godišnjem vlasniku, inače žrtvinom komšiji.

Policija je saopštila da muškarac u svom stanu drži ukupno 11 neotrovnih zmija i gekona u posebno dizajniranim kavezima i ladicama.

Vlasnik gmizavaca nije bio svjestan da je piton pobjegao sve dok ga policija nije pozvala i rekao je da mu nije jasno kako je zmija uspjela pobjeći. Tačan put do komšijinog stana takođe je nejasan.

Stangl je rekao lokalnim novinama da u 40 godina bavljenja gmmizavcima nije vidio ništa poput incidenta u ponedjeljak.

Policija je rekla da je vlasnik zmije predat vlastima zbog nanošenja tjelesne ozljede iz nehaja, ali se ne zna hoće li biti i optužen.

Službe za zaštitu životinja takođe su upozorene na prisustvo velikog broja potencijalno opasnih zmija na njegovoj adresi.

JUTARNJI HR

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.