Šta se krije: Pripadnici SIPE opet ušli u KCUS

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su jutros ušli u KCUS, najveću zdravstvenu ustanovu u Bosni i Hercegovini.

Inspektori ove agencije postupaju po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i riječ je o nastavku aktivnosti od 5. jula.

Prekjuče je SIPA s KCUS-a izuzela dokumente o liječenju Palića i Hote, pacijenata koji su preminuli prije tri mjeseca u ovoj zdravstenoj ustanovi pod vrlo čudnim okolnostima.

Aktivnosti ove policijske agencije vrše se pod nadzorom Tužilaštva KS koje je vodi istragu u vezi s teškim krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Kako saznajemo, realizovana je tek jedna od četiri naredbe Opštinskog suda Sarajevo.

Današnje aktivnosti odnose se, između ostalog, i na predmete koji se tiču tretmana svih pacijenata koji su boravili u KCUS od otvaranja COVID odjeljenja pa do njegovog zatvaranja.

Advokat porodice Palić i Hota Damir Koldžo 11. juna podnio je krivičnu prijavu protiv Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

Pitanje je šta sve krije genaralna direktorica KCUS-a i zašto Tužilaštvo nije prije dva mjeseca, kada su anestezilozi koji pisali Upravi žaleći se na loše uslove u liječenju Covid pacijenata izuzeli svu dokumentaciju.

Pogotovo nakon sumnji da se na KCUS-u falsifikuje dokumentacija pacijenata s ciljem da se zataška istina.

(Avaz)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.