Na putevima Srpske 12 presretača i svi mobilni radari

Vozači u Srpskoj tokom ovog i sljedećeg mjeseca posebno treba da obrate pažnju na brzinu, jer će svi mobilni radarski sistemi biti angažovani svakog dana najmanje 12 sati dnevno.

Osim toga, kako saznaju „Nezavisne novine“, putevima će krstariti i 12 presretača, a kada je u pitanju njihov rad, poseban akcenat odnosiće se na Banjaluku, Bijeljinu, Prijedor, Doboj i Gradišku.

U MUP-u Srpske potvrđeno nam je i da je u julu i avgustu planirano šest republičkih akcija, s tim što će i svaka policijska uprava organizovati po jednu regionalnu i jednu lokalnu.

I to nije sve – sedam policijskih motocikala će biti podijeljeno u dvije grupe, a pod njihovom lupom biće motociklisti, ali i vozači mopeda, bicikala i traktora.

Vozačima vozila stoga se savjetuje da ne prekoračuju brzinu, da ne piju te da koriste bezbjednosni pojas, koji za 40 do 50 odsto smanjuje mogućnost pogibije tokom nesreće.

Na motocikliste se apeluje da koriste kacige i drugu zaštitnu opremu te da pretiču u skladu s propisima – ne sa desne strane i ne kolone. Biciklistima se savjetuje kretanje biciklističkim stazama ili kolovozom na propisan način.

Sve ove kontrole biće sprovedene u sklopu preventivne kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, čiji je cilj smanjenje broja poginulih na putevima Srpske u julu i avgustu, koji su identifikovani kao mjeseci tokom kojih je bezbjednost učesnika u saobraćaju najugroženija.

(BN/Nezavisne)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.