Bosić: Građani sve siromašniji, a elite sve bogatije

Činjenica je da su svi građani u BiH ugroženi, osim malog broja elita čije je bogatstvo sve veće – kaže Bosić i dodaje da je za to kriva vlast jer ne donosi nikakve odluke osim što prebacuje odgovornost sa jednog nivoa na drugi..

Delegat Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) rekao je danas novinarima u BiH da vlast ne donosi nikakve odluke osim što prebacuje odgovornost sa jednog nivoa na drugi.

Govoreći o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje, Bosić je istakao da je to pitanje u nadležnosti entiteta, ali da su na niovu BiH carine i druge zaštitne mjere kao što je fitosanitarna inspekcija.

– Treba da se prestane manipulisati sa poljoprivrednim proizvođačima ko je odgovoran za njihovu situaciju. Svi su odgovorni, pa čak jednim dijelom i opozicija ali to, kao i mnoga druga pitanja, mora da se otvori na parlamentima, za šta ne postoje uslovi i politička volja – rekao je Bosić.

Činjenica je, kaže on, da su svi građani u BiH ugroženi, osim malog broja elita čije je bogatstvo sve veće.

„Lokalni politički igrači treba da shvate da moraju napraviti pomak u smislu promjena i da naprave kakav-takav dogovor”, kazao je Bosić.

Komentarišući slovenačko preuzimanje predsjedavanja Savjetu EU, Bosić je rekao da je uvjeren da Slovenija ima dobre namjere prema regionu i BiH.

– To što Slovenija preuzima predsjedavanje Savjetu EU je šansa, ne samo za BiH, nego i ostale zemlje regiona da naprave korak naprijed. Naš problem je što u svemu vidimo neprijateljstvo i što funkcionišemo na bazi odbrane od nekog ko nas napada. Morali bi okrenuti psihologiju politike u smislu da više nije rat nego da tražimo prijatelje i napravimo prvi korak naprijed – rekao je Bosić.

Što se tiče non-pejper, Bosić je naveo da je to “misteriozna priča” s obzirom da niko nije preuzeo odgovornost da je njegov autor, čime je očigledno da je to priča koja je spinovana na račun nekih starih politika.

„Čitava priča o non-pejperu je da je nekome u tom trenutku zatrebala kriza i kada se malo bolje pogleda vidi se da je mnogo nerealnih stvari koje se spominju“, naveo je Bosić.

Kada je u pitanju dolazak američkog diplomate Metu Palmera u BiH, Bosić kaže da ostaje da se vidi da li riječ već viđenim protokolarnim razgovorima ili američki zvaničnik ima drugu politiku u rukavu.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.