Krivokapićeve kćerke: Protjeruju nas iz Srbije

Kćerke premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić kažu za Nova.rs da se nakon hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima ne osjećaju bezbjedno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču. One su istakle da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji sa porodicom i bezbjedonosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na natpise u beogradskim tabloidima, koji su njihovog oca opisali kao “izdajnika” i “čovjeka koji pljuje Srbiju”, a njih kao djecu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih ne osjećaju bezbijedno u srpskoj prestonici.

Saopštenje Jelene i Milene Krivokapić prenosimo u cjelosti.

“Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao. Sa neizmernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dve lično, učinila da se ne osećamo sigurno i da je nas dalji boravak u Srbiji neizvestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavestile institucije koje se bave bezbednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procenjuju našu bezbednost.

Razumemo da politika na Balkanu ponekad podrazumeva i poneku težu reć, ali ovo što se radi kroz medije u Srbiji našoj porodici više nije politika, već čist linč.

Nas niko nije naterao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi. Zato je strašno da nas sada neko tera da napustimo državu i grad koje smo voleli kao svoje. Želimo da se zahvalimo svim prijateljima u Srbiji, svim dobrim ljudima koji su nas zvali danas da nam pruže podršku i da nam kažu da smo dorobodošle u Srbiji. Tu Srbiju i taj Beograd smo zato i izabrale za mesto u kojem želimo da živimo”, poručile su one.

Podsejtimo, od kad je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju u Srebrenici, mediji pod kontrolom režima u Srbiji su svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o premijeru Zdravku Krivokapiću i predsjedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, navodeći da je riječ o ljudima koji su srpski narod progasili genocidnim, iako je u dokumentu naznačeno da pomenuta Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda.

Među onima koji su bili najglasniji, nakon odluke Skupštine Crne Gore, bio je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin. On je 18. juna rekao da je “Zdravko Krivokapić poslednji put razočarao Srbe” i predložio da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju, te da njihove porodice viđaju u Crnoj Gori.

“Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da onima, koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori”, rekao je Vulin.

Nakon što su medijskog toplog zeca prošli predstavnici crnogorske vlasti, na udaru su se našle i kćerke predsjednika Vlade Crne Gore za koje je jedan prorežimski tabloid naveo da zarađuju novac u Srbiji, dok njihov otac “pljuje Srbiju”.

NOVA RS

2 KOmentara

  1. Tuzno je ovo,al tata ne odgovara samo za sebe vec za celu porodicu ,a i narod koji ga je,sa ove tacke gledista,nazalost izabrao. Od velikog srbina i pravoslavca do ne znam cega… Zao mi devojaka jer svako kroji svoj zivot i sudbinu,pecat koji nose je tesko izbrisiv. Na zalost,sve ima cenu ,kao i „slucaj“ Krivokapic. Samo se pitam,ZASTO? I gde nesta onaj divni posteni covek,ono „dete“ amfilohija Radovica,gde nesta vera i ljubav?

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.