“Srpski narode na KiM, i danas i navijeka vidjećete ko je vjera i ko je nevjera…”

(Beta) – Predsednik države Aleksandar Vučić izjavio je da je danas da je Srbija “slobodna i slobodarska zemlja, o Srbiji ne odlučuje niko drugi do njenih gradjana, u njoj se ne pita niko drugi do njenih gradjana”, dodajući da su “retke zemlje koje mogu tom činjenicom da se pohvale”.

“Sloboda je sveta ali je svet i mir, najviše vrede zajedno”, rekao je Vučić, koji je položio venac na spomenik kosovskim junacima, u Kruševcu, navodeći da je Vidovdan “simbol veličine našeg naroda”.

On je rekao da mladim generacijama “ne smemo da ostavimo sukobe i moramo da ih završimo, da damo sve od sebe da stavimo tačku na smrt i budućnosti obezbedimo život”.

“Srpski narode na Kosovu i Metohiji neka vam je srećan Vidovdan, neka vam je srećan praznik, poručujem vam – i danas i naveka videćete ko je vera i ko je nevera. Ko će da štiti a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju”, napomenuo je Vučić.

Povodom jubileja u Gradskoj upravi Kuševac održava se posebna sednica Vlade Srbije, kojoj prisustvuje predsednik Srbije.

Tokom prepodneva najviši državni funkcioneri obilaze više rekonstruisanih i obnovljenih objekata u Kruševcu.

Takodje, u susret jubileju centralni kruševački Trg, na kome se nalazi Spomenik kosovskim junacima, je rekonstruisan. Radovi su trajali deset meseci, a iz budžeta grada je izvodjeno 490 miliona dinara, sa PDV-om.

Na trgu je uradjena rekonstrukcija saobraćajnica, pešačke površine te hidrotehničkih i elektroinstalacija, igradjene su dve nove fontane i rekonstruisana postojeća, ugradjeni novi urbani mobilijar i stubovi javnog osvetljenja te uvedene biciklističke staze.

Predstavnici grada su rano jutros položili cveće na više spomen obeležja u gradu, dok će polaganje venaca na Spomenik kosovskim junacima u organizaciji grada Kruševca biti održano u podne. Jutros je u crkvi Lazarici služena liturgija.

U Kruševcu će danas biti otkriven novi Spomenik knezu Lazaru, u naselju Stari aerodrom, a prema podacima Gradske uprave, za izgradnju Lazarevog parka i postavljanje Spomenika, iz budžeta Grada izdvojeno je 47 miliona dinara, dok su donatori su obezbedili oko 15 miliona dinara.

Leutar.net “Srpski narode na KiM, i danas i navijeka vidjećete ko je vjera i ko je nevjera…”

Na svečanoj sednici Skupštine grada najviše priznanje koje Kruševac dodeljuje povodom Dana grada, Vidovdanska nagrada, večeras će biti uručena premijerki Ani Brnabić. Tada će biti uručene i Vidovdanske plakete i pohvale.

Na sinoćnoj Svečanoj akademiji u Kruševačkom pozorištu uručene su Zahvalnice grada Kruševca, posebno priznanje koje je ustanovljeno povodom pomenutog jubileja, a medju dobitnicima su 102 pojedinca, ustanove, organizacije, koji su u svojoj oblasti doprineli razvoju grada. Skoro polovina priznanje dobija posthumno.

U Kruševcu su tokom juna održane brojne kulturne, umetničke, sportske manifestacije, koje su podsetile na istorijat i značaj tog grada.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.