Brnabić: “Tako smo brzo toliko toga uradili da to EU nije još videla”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Međuvladina konferencija sa Evropskom unijom, koja je održana ove sedmice,  “pravljena kao pozitivan signal Srbiji, gdje je kostatovano sve ono što smo uradili, prije svega u oblasti vladavine prava, tako, da kako god okrenete, mi smo dobili nešto što je važno”.

“Velika je stvar da je konstatovano da je po novoj metodologiji otvoren taj klaster1 koji je najvažniji klaster, to su te osnovne vrijednosti. Mi smo već ranije otvorili sva poglavalja u okviru tog klastera”, rekla je jutros Brnabić na TV Hepi.

Brnabić je rekla da je očekivala da se otvori najmanje još jedan klaster, dodajući da je Srbija bila u potpunosti spremna za otvaranje dva klastera – klastera 3, konkurencija i inkluzivan rast, kao i klastera 4, energetika i zelena tranzicija.

“Tu je pohvaljeno sve ono što je Srbija uradila. Mislim da ono što smo uradili poslednjih nekoliko mjeseci EU još nije vidjela, nije svedočila da neko tako brzo uradi toliko stvari i na način da oni kažu – sve ste završili”, rekla je Brnabić, ali je navela i da kod pristupanja Unije “uvijek postoje i neke političke igre”.

Ona je rekla da je hrvatska delegacija navela da je “ostvaren stanovit napredak, ali su se bavili stvarima kao što je suočavanje sa prošlošću, da priznamo genocid u Srebrenici, nestalim licima, pri čemu se, naravno, zaboravli da pomenu da su to uglavnom Srbi iz Hrvatske, pravima nacionalnih manjina”.

“Nisam želela da odgovaram na to, nismo imali vremena, želela sam da pokažem sve ono što smo mi uradili. Nisam želela da se vraćam na neke stvari koje su očigledao licemerje od strane nekih država članica EU. Biće vremena i prilika “, rekla je Brnabić.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.