Dubljani, selo u Popovom polju koje nema asfalt i uličnu rasvjetu

Prije nekoliko dana objavljena je vijest da mještani popovskog sela Dubljani zahtijevaju od gradskih vlasti Trebinja da riješe elementarni problem koji ih tišti decenijama. Naime, ovo selo još uvijek nema asfaltiran seoski put niti rasvjetu, a obećanja da će to biti urađeno redovno dobijaju prije svakih izbora.

Neposredno prije proteklih izbora, kako tvrde mještani Dubljana, na teren su izašli putari sa mašinama, izvršili neko obilježavanje po seoskom putu, te ga dodatno oštetili mehanizacijom. Do današnjeg dana ništa nije učinjeno niti ima naznaka da će biti. Međutim, ovaj put stanovnici Dubljana, njih desetak koji tu stanuju i nekoliko desetina koji sedmično obilaze svoj rodni kraj, riješeni su da idu dalje i ne odustanu od svojih elementarnih prava.

Na njihov poziv se odazvao odbornik u Skupštini Grada Trebinja, Nebojša Milišić. On je obišao teren i uvjerio se u ono što tvrde mještani ovog sela. Jedini znak da je tu nešto „rađeno“ su izblijedjele crvene oznake na asfaltu starom oko 50 godina, koje datiraju iz posljednje predizborne kapanje.

Mještani su ogorčeni na trebinjske gradske vlasti, smatraju da su lokalni političari svoja sela uredili po mjeri koja je dostojna izgleda mediteranskih turističkih destinacija, dok druga životare i žive u nadi da će dobiti desetak uličnih sijalica i nekoliko stotina metara asfalta.

I dok sa druge strane Popovog polja, kao pravi mali gradić svijetli Ravno (u Federaciji BiH), sa druge strane istog polja (u Republici Srpskoj) ponosno hercehovačko selo Dubljani svako veče zaspi u mraku.

Međutim, uvjereni smo da će gradske vlasti ipak ispuniti obećanje dato mještanima ovog sela i na taj način i u praksi pokazati da se zalažu za oživljavanje hercegovačkih ruralni predjela, bez obzira na stranačku pripadnost mještana.

Pogledajte video:

Leutar:Net

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.