MJESEČNO JE PLAĆAO 100.000, BJELA PRIJETIO BANCI – Kredit i pozorište su otjerali Mandu u grob

Brat Milorada Mandića Mande Nenad, kaže da je legendarnog glumca „ubio kredit za stan i problemi u vezi sa renoviranjem pozorišta Boško Buha“.

On navodi da su finansijski problemi ozbiljno narušili Mandino zdravlje zbog čega je preminuo 15. juna 2016. godine na bini dok je igrao predstavu.

„Kredit za stan i pozorište su ga odveli u grob. Postao je 2014. godine upravnik pozorišta koje nije renovirano od Drugog svetskog rata. Mnogo je želeo da ga sredi, sam je jurio sponzore. I Novak Đoković je donirao novac, ali to nije bilo dovoljno. Celog sebe je davao, sa majstorima ostajao do tri, četiri ujutru i radio barabar sa njima. Uzimao je špakle i gulio zidove, a ujutru kupovao burek. Sećam se da mu je i sin Filip govorio da ide kući i odspava malo, ali on nije hteo“, rekao je Nenad i otkrio da pozorište nije bilo jedini problem.

„Kada se oženio Anjom digao je kredit da kupi stan. Ali, pošto je već bio u godinama, morao je da plaća osiguranje kako bi se kredit obnavljao. Uzeo je kredit u švajcarcima, jer je tada bio najisplativiji, ali mu je posle godinu i po dana preseo. Plaćao je skoro 100.000 mesečno ratu za kredit. To ga je strašno mučilo. Nije lako svakog meseca zaraditi taj novac, a gde su ostali troškovi.

Nenad otkriva da je posle Mandine smrti Anja imala problem sa bankom, koja nije htjela da isplati osiguranje, ali da se njihov kum Dragan Bjelogrlić umiješao i uspeo da riješi problem.

„Kredit je vraćen zahvaljujući Bjeli. Rekao im je: Ili ćete da prebacite novac od osiguranja ili ćete dati tri miliona evra da se operete od sramote koju ću da vam napravim. U roku od 24 sata novac je bio na računu“.

Nened dodaje i da mu je žao što ni pet godina nakon Mandine smrti pozorište nije obnovljeno.

„Dugujemo mu da se pozorište renovira. Tada bi bio miran.

(MONDO, Informer)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.