„Zahtijevam da znam ko je kriv za njegovu smrt“ Otac dječaka (10) koji se utopio na bazenu TRAŽI PRAVDU

Darko Palenkaš, otac Branislava (10), koji se u nedjelju uveče utopio na gradskom bazenu u Odžacima, zahtijevaće od nadležnih da utvrde odgovornost uprave bazena i da ispitaju kako je došlo do toga da čovjek koji je gluvonijem bude zaposlen kao čuvar na bazenu.

Pokrenuće postupak

– Niko s bazena me nije pozvao da mi izjavi saučešće. Pokrenuću postupak da se utvrdi odgovornost, trenutno sam pod stresom, ali želim da se sazna ko je kriv za smrt mog djeteta. Zanima me ko je postavio gluvonijemog čovjeka da radi kao čuvar bazena? Pitam se da li je on uopšte bio tamo, ili je na bazenima bio neko drugi, ili nije bilo nikoga. Ako je neko drugi bio zadužen za bezbjednost, gdje je bio u nedjelju uveče, jer tamo nije bio, u suprotnom bi morao da vidi da se dijete davi – kaže očajni otac za Kurir.

Utvrdiće se odgovornost

Biće utvrđena odgovornost uprave bazena i Sportskog centra, a prema najnovijim informacijama, gluvonijemi čovjek koji je jedini kobne večeri bio na bazenu uopšte nije čuvar.

– Navodno je zaposlen na održavanju zelenila, a čuvara izgleda da nije ni bilo.

Bazen inače još nije otvoren za kupače – kaže sagovornik: – Slučaj će vjerovatno voditi Osnovno tužilaštvo, koje će prikupiti obavještenja o tome kako je bazen bio ograđen, ko je zadužen za održavanje reda i obezbeđenje tog objekta, kao i kakav je pravilnik o obezbjeđenju. Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, biće podnijete i odgovarajuće prijave. Pozvali smo juče upravu bazena i Sportski centar, ali od njih nismo dobili odgovor.

Kako navodi, policija ima snimak Branislavljevog pada u vodu.

– Tačno se zna kako je nastradao. S njim je bio i drugi dječak, saznali smo i ko je, ali me ni ta porodica nije pozvala – rekao je Darko i dodao da je juče sahranio sina.

Problem s čuvarima

Kako su nam ispričali mještani Odžaka, prije desetak godina na bazenima se takođe dogodio skandal.

– Kao čuvar radio je čovjek koji je hapšen zbog pedofilije. Pričalo se da je on spopadao dječake, a da je čak jedan mališan preko ograde pobjegao od njega kad ga je napao – pričaju mještani.  

Prema nezvaničnim informacijama, Branislav je pao sa skakaonice.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Somboru saznaje se da je dječak koji je gurnuo Branislava to učinio bez namjere da mu naudi.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.