Vukanović u nenajavljenoj posjeti glavnom revizoru Radukiću – ultimatum!

Poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, kao član skupštinskog Odbora za reviziju, bio je juče u iznenadnoj nenajavljenoj posjeti Glavnoj službi za reviziju Republike Srpske.

Kako je objavio na svom blogu, Vukanović je pokušao da razgovara sa glavnim revizorom Jovom Radukićem, ali je on, kako navodi, na nekakvom godišnjem odmoru pa je kratko razgovarao sa njegovom zamjenicom Božanom Trninić.

Leutar.net Vukanović u nenajavljenoj posjeti glavnom revizoru Radukiću - ultimatum!

Kako objašnjava, razlog nenajavljene posjete revizorima je sraman namješten tender za nabavku namještaja koji je raspisala Glavna skužba za reviziju Srpske vrijedan 450 000 maraka.

„Uslovi tendera su takvi da je unaprijed „nacrtan“ dobavljač i jasno je da je sve unaprijed dogovoreno. Revizori bi trebali da budu čuvari narodnog novca i riznice, da sprečavaju sumnjive nabavka i kažnjavaju one koji kradu narodni novac u namještenim poslovima i tenderima a ne da i sami organizuju i učestvuju u kriminalnim i sumnjivim javnim nabavkama“, tvrdi Vukanović.

On smatra da nije korektno da kao narodni poslanik i član nadležnog Odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske ćuti i nijemo posmatra beskrupuloznu pljačku države i na taj način bude neka vrsta saučesnika.

„Zbog toga ću iskoristiti sve mogućnosti da odbranim interese države i spriječim da se sprovede sumnjive javna nabavka“; navodi Vukanović i dodaje da je Radukić davno trebao biti smijenjen i procesuiran zbog selektivne primjene zakona i zloupotreba položaja.

„Da ima imalo časti i obraza trebao se sam povući i podnijeti ostavku. Danas sam, preko zamjenice Trninić, poslao jasnu poruku Jovu Radukiću i dao ultimatum da do ponedeljka poništi namješteni tender za nabavku vrijedan 450.000 maraka ili će se suočiti sa otporom, ozbiljnim gnjevom i reakcijama javnosti i posledicama, a neka razmišlja do ponedeljka kakva mu iznenađenja spremam…“,navodi Vukanović.

Na Kraju Vukanović ima i poruku za glavnog revizora da će biti dovoljno mudar i poništi javnu nabavku.

„Nadam se da će biti dovoljno mudar i poništi javnu nabavku i raspisati novi i regularan tender, ako je u ovo vrijeme krize potreban novi namještaj partijskim revizorima, i da neće opipavati puls“, poručio je Vukanović.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.