Pokupio poskoka i vozio ga ispod haube 1000 kilometara, sve do Minhena

Bosanac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana je ispod haube svoga automobila iz Bosne i Hercegovine u Njemačku ne znajući prevezao zmiju, piše Dnevni avaz.

Naime, našoj redakciji javio se njegov rođak iz Živinica koji nam je ispričao ovaj nesvakidašnji događaj.

– On već nekoliko godina živi u Minhenu, ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio u Njemačku, imao je šta vidjeti. Ispod haube mu se nalazio poskok koga je vozio od Živinica sve do Minhena – ispričao nam je njegov rođak zamolivši nas da ne objavljujemo njihova imena.

Čovjek je tako prešao oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

– Kada je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo interesantno jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost vozila posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo – kazao nam je.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema, piše Dnevni avaz.

– Pošto je u Bosni bio krajem maja i početkom juna, a vrijeme je tad bilo promjenjivo, najvjerovatnije se prilikom povratka s neke lokacije zmija neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke – rekao nam je.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.