Kardiolog: Eriksen će teško igrati fudbal, umro je na terenu

Soccer Football - Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland - Parken Stadium, Copenhagen, Denmark - June 12, 2021 Denmark's Christian Eriksen is carried off after collapsing during the match Pool via REUTERS/Friedemann Vogel

Kristijan Eriksen se srušio na terenu tokom utakmice Danske i Finske zbog srčanog zastoja, a prema mišljenju stručnjaka kraj karijere je gotov izvestan.

Sandžaj Šarma koji se smatra jednim od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj oj kaže da nije izvesno da će se danski fudbaler u budućnosti vratiti fudbalu.

Šarma koji je profesor na univerzitetu Sent Džordž je imao prilike da radi sa Eriksenom dok je ovaj bio u Totenhemu.

„Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. i sada kako objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo celu naciju. Dobra vest je da je i dalje živ, loša vest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još fudbal profesionalno? Ne mogu da kažem. U Engleskoj ne bi mogao da igra. Veoma smo striktni oko toga“, rekao je Šarma.

Što se tiče uzroka, Šarma smara da bi u pitanju mogao da bude nedefinisano zdravsveno stanje ili visoka temperatura.

„Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam da li će igrati fudbal ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je i da li će mu lekari dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne“, jasan je Šarma.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.