POŠTENI NALAZAČ IZ NIŠA: Aleksandar vratio 50.000 €, dobio zagrljaj

Nišlija Aleksandar Miladinović (34) našao se u čudu kada je u utorak ujutru sa posla izašao na pauzu i na krovu svog automobila pronašao torbicu punu novčanica od po 500 evra i mobilni telefon. Novac je vrlo brzo vratio vlasnici, a za svoje poštenje zauzvrat je, u znak pažnje, dobio – zagrljaj.

– Izašao sam na pauzu i krenuo do auta da uzmem nešto. Na krovu sam video crvenu torbicu. Priđem i vidim nije moja. Otvorim, a unutra samo novčanice od 500 evra. Puna torba. U trenutku me oblio hladan znoj. Uznemirio sam se, jer nikad toliko para nisam video. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali mislim da je tu bilo pedesetak hiljada evra – priča za “Novosti” Miladinović, inače radnik “Elektrodistribucije” u Nišu.

On kaže da je kroz nekoliko minuta u torbi zazvonio mobilni telefon i da je sa druge strane bila žena izbezumljenog glasa. Kako su kasnije zaključili, ona je bila parkirana u autu pored Aleksandrovog.

Nakratko je spustila torbicu na njegov automobil, da bi izvadila ključ od kola, ali je sela za volan i otišla, ali je torbu zaboravila.

– Čujem zvono, ali nije moj telefon. Otvorim torbu sa strane, izvadim mobilni i javim se. Ženski glas me preklinje da joj vratim novac i pita gde se nalazim. Nije prošlo nekoliko trenutaka kada je došla.

Rekla mi je ime i počela da me grli i ljubi. Objasnila mi je da je to novac od nasledstva od kuće koji je trebalo da se deli na nekoliko delova. Rekla je da sam joj spasao život, okrenula se i otišla. Ja sam ostao šokiran i u čudu – ispričao nam je Aleksandar.

On dodaje da bi mu hrpa novca koju je imao u rukama sigurno dobrodošla, ali da ni u jednom trenutku nije razmišljao o tome da novac zadrži. Njegovo troje dece su, kaže, njegovo najveće bogatstvo, a novac, veli, dođe i prođe:

Leutar.net POŠTENI NALAZAČ IZ NIŠA: Aleksandar vratio 50.000 €, dobio zagrljaj

– Posle svega razmišljam o toj ženi koja nema više od 50 godina. Mislim da joj se srušio život kada je uvidela da je ostala bez one torbice, pa ako sam uradio dobro delo, dobrim neka mi se vrati.

PRONAŠAO I NOVČANIK

Još u nevjerici da je pronašao torbu punu para, Aleksandar je, vraćajući se na radno mesto, posle nekoliko koraka naišao na novčanik bez para, ali sa dokumentima.

Ostavio ga je na portirnici Elektrodistribucije, tako da onaj ko ga je izgubio ili je bio opljačkan tu može da ga preuzme.

Izvor: detaljno.net

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.