Nove izjave Fadila Novalića u stilu Alana Forda

Ovaj Fadil nije svjestan svoje nesvijesti, samo su neki od komentara.

Fadil Novalić, federalni premijer, boravio je juče u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu, te je posjetio Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je dao izjavu koja je, u najmanju ruku, izazvala haos na društvenim mrežama.

Novalić je, naime, odgovarajući na novinarska pitanja rekao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavci vakcina protiv koronavirusa.

– Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael… – naveo je Novalić.

Tu nije bio kraj pa je dodao kako su u toj “svjetskoj igri vakcina“ najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje „trećeg svijeta“.

Izjava da nismo “željela potrčati” u nabavci vakcina izazvala je haos na društvenim mrežama.

„Svaka čast, „ćojk“ ima rješenje za sve samo masku ne zna stavit“, „Tražili ste, gledajte“, „Ovaj Fadil nije svjestan svoje nesvijesti“, „Eeeee, tugo“, „Prva pametna“ – samo su neki od mnogobrojnih komentara.

Inače, ovo nije prvi gaf federalnog premijera. Javnost ga je kritikovala zbog mnogih izjava poput ”mnogo je važnije šta jedeš nego čime jedeš” uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama. Kao i da “poslije sutra, dolazi prekosutra”. Takođe, jednom je konstatovao kako smo “mnogo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način”.

(Avaz)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.