Ponosne kartice za 217 porodica iz Bileće sa troje i više djece

Predsjednik Fondacije „Za porodicu“ Dragan Dakić, uručio je danas u Bileći ponosne kartice za 217 porodica sa troje i više djece.

Uz ponosnu karticu, korisnici su dobili i „Nestro“ kartice koje će im omogućiti značajne popuste na gorivo i Nestro proizvode.

Dakić kaže da ono što izdvaja Bileću jeste činjenica da u odnosu na ukupnu populaciju ovdje ima gotovo za 50% više porodica nego što je bilo očekivano da će da ispune uslov.

To je dobar početak za realizaciju projekta u Opštini Bileća ali ovom prilikom je apelovao na bilećke privrednike da se aktivnije uključe u projekat.

„Želio bih želio da napomenem da apsolutno nismo imali odziv lokalnih privrednika za učešće u ovom projektu, što je jedan ne baš pohvalan aspekt koji izdvaja Bileću od ostalih partnera. Ovom prilikom ja bih pozvao bilećke privrednike da se priključe prijateljima porodice kojih u Republici Srpskoj već ima preko 250, a kojima nudimo razne pogodnosti za učešće u projektu“ rekao je Dragan Dakić, predsjednik Fondacije „Za porodicu“.

Kako on kaže, stimulans privrednicima treba da bude namjera da učine nešto dobro, da po manjoj marži ostvare veći obim prodaje svojih roba i usluga i time ostvare veći profit.

„Mi ulažemo napore da podržimo privrednike tako što im obezbjeđujemo marketing, uvezujući ih međusobno da oni imaju što više pogodnosti. Ovo je set mjera podrške koje idu ruku pod ruku i privrednicima i porodicama“, naglasio je Dakić.

Leutar.net Ponosne kartice za 217 porodica iz Bileće sa troje i više djece

Predstavnici opštine su saglasni da je veliki odziv bilećkih porodica koje su pokazale interesovanje za „Pametnom karticom“. S druge strane apeluju na privrednike da imaju malo više sluha za višečlane porodice.

„Ja se nadam da će to u narednom periodu da se promijeni i da će naši lokalni privrednici da se odazovu i samim tim pomognu porodice sa troje i više djece u našoj opštini. Mi sa nekima već pregovaramo i nadamo se da će prepoznati svoju korist u svemu ovome a i da će željeti da pokažu društvenu odgovoronost prema višečlanim porodicama, jer je to cilj našeg rada i postojanja, da popravimo demografsku sliku Bileće pa samim tim i Republike Srpske“ rekao je Nikola Bajović, zamjenik načelnika opštine Bileća.

Porodice koje se nisu do sada prijavile a žele da ostvare pravo na karticu mogu to i dalje da učine i da se jave Odjeljenju za za privredu, društvene djelatnosti i inspekcijske poslove. One porodice koje danas nisu preuzele svoje kartice, takođe to mogu učiniti narednih dana u kancelariji broj 31 u opštini.

Izvor: sajt Opštine Bileća

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.