Vučić: Srbija će pomagati Srpsku na osnovu Dejtonskog sporazuma

Vučić je na početku obraćanja rekao da su razgovarali o svim važnim pitanjima i da ovo nisu laki i jednostavni dani za srpski narod.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u svom kabinetu sa zvaničnicima i predsjednicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske.

Vučić je, nakon sastanka, rekao da su razgovarali o svim važnim pitanjima i da ovo nisu laki i jednostavni dani za srpski narod.

Što se tiče Republike Srpske, Vučić je rekao da je saslušao pažljivo goste i mislim da je zajednički imenitelj da svi dobro razumiju težinu pozicije u kojoj se Republika Srpska i srpski narod nalazi.

Vučić je naglasio da će Srbija uvijek biti uz Republiku Srpsku, razumije se, kako je kazao, poštujući integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske.

Govoreći o Kancelariji Visokog predstavnika u BiH, Vučić je najavio da će po aneksu sporazuma tražiti dnevne izvještaje i iskazivati svoje stavove i slušati Republiku Srpsku šta ima o tome da kaže.

Vučić je poručio da će Srbija pomagati Republiku Srpsku u okviru Dejtonskog sporazuma.

On je ponovio da dobro poznaje novog visokog predstavnika Kristijana Šmita i da će sa njim razgovarati o ovome i tražiti mu da dostavlja izvještaje OHR-a.

Do ovog sastanka je došlo na zahtjev predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, koja je tražila u ime zvaničnika Republike Srpske konsultacije kod predsjednika Vučića u vezi imenovanja Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH.

Na konferenciji je ipak bio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je ponovio da visoki predstavnik neće imati legitimitet u Republici Srpskoj ako ne bude potvrde u SB UN.

Sastanku kod Vučića bili su i opozicioni lideri Mirko Šarović, Branislav Borenović, Nenad Nešić…

(BN Foto:Srna)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.