Narode, gdje ćemo ljetovati ove godine?

Foto: Gloria Glam HR

I mi, obični ljudi sa Balkana, želimo da ljetujemo. Ali, neki ćete da ljetujete, a neki nećemo, kao do sada. Naćemo mi neki izgovor – šta će nam to, vidi ove ljepote kod nas, nigdje nema ovako plavog neba, terorizam vreba itd.

Ali, za one nesretnike koji će ipak da ljetuju, evo podataka – ugrubo!

DUBAI – UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

Leutar.net Narode, gdje ćemo ljetovati ove godine?

Zakoračite u ono što nas čeka već sutra. Doživite čaroliju arapskog svijeta, otputujte u Dubai… Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli Persijskog zaliva fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od pjeskovitih plaža od kojih je najljepša ona s imenom Džumeira, zadiviće vas nestvarnim enterijerima i bogatstvom sadržaja. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se šoping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukovima kao i modernim tržnim centrima. Apsolutno ekskluzivni Dubai, ali i sve u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, odiše bogatstvom i futurističkom formom. U ovom svijetu ima mjesta i za Vas!

Aranžman od 5 noći košta od nekih 580 do 1835 evra.

ŠARM EL ŠEJK -EGIPAT

Leutar.net Narode, gdje ćemo ljetovati ove godine?

Šarm el Šeik, čuveno ljetovalište i biser Sinaja, živi tokom cijele godine, ne poznajući godišnja doba. Suva i topla klima, prijatno i toplo Crveno more, bogatstvo priobalnog podvodnog, ribljeg svijeta i, prije svega, blizina, samo tri sata leta odvaja Evropu od regiona toplih mora, učinile su Šarm el Šeik svjetski poznatom turističkom destinacijom. Ovaj veliki turistički grad smješten je na krajnjem jugoistočnom dijelu Sinajskog poluostrva. Proteže se u dužini od preko 40 km hotelskih kompleksa smještenih u brojnim koralnim zalivima, uvalama i grebenskim dijelovima. Mondensko, kosmopolitsko ljetovalište privlači turiste iz cijelog svijeta prije svega ljepotom i bogatstvom života tropskog mora, sprudova i koralnih plaža, gdje kupanje ili ronjenje u prirodnom akvarijumu raznovrsnog ribljeg svijeta predstavlja jedinstven doživljaj. Tu je i aktivni noćni život i provod u kombinaciji avangardnih svjetskih rivijera i orijentalnog, zanosnog ambijenta, što Šarm el Šeiku daje pečat jedinstvenosti. Kulturno-istorijske znamenitosti i spomenici prirode čine Šarm el Šeik centrom i aktivnog turizma ovog regiona.

Za desetodnevni boravak, po jednoj osobi, trebali biste izdvojiti od 520 do 1765 evra.

HURGADA – EGIPAT

Leutar.net Narode, gdje ćemo ljetovati ove godine?

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mjesto. Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor. Kako se u većem dijelu godine temperatura vazduha ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa, Hurgada je posebno atraktivna za turiste iz sjevernog dijela Evrope koji hladne mjesece u svojim zemljama mijenjaju za sunce ove egipatske turističke destinacije.

Za sedmodnevni boravak u Hurgadi trebali biste izdvojiti od 605 do 1915 evra.

ANTALIJA – TURSKA ( direktan let sa banjalučkog aerodroma)

Leutar.net Narode, gdje ćemo ljetovati ove godine?

Pješčane ili šljunkovite plaže, toplo i čisto more, dobra zabava, zanimljivi fakultativni izleti, šoping i još puno toga preporuka su za vaš odmor iz snova. Oko 300 sunčanih dana i izuzetno blaga klima čine Antaliju magnetno privlačnom za turiste iz cijelog svijeta. Uostalom, Antalija je ne samo jedna od najstarijih turističkih regija. Od nekadašnje Ateleie, prkoseći uticajima brojnih civilizacija, izrasla je u prestižnu evropsku turističku destinaciju. Ljepote Antalije su i danas vidljivi tragovi brojnih civilizacija, kao i veličanstveno susretanje prošlog i ovovremenskog. U starom dijelu grada su uske krivudave ulice sa starim kućama koje se naslanjaju na zidine drevne tvrđave. Novi dijelovi Antalije nalik su savremenim evropskim gradovima… Tu su naravno i brojni hoteli različitih kategorija i s ponudom koja garantuje uživanje i najprobirljivijim gostima. Svi su uglavnom izvan grada i nadomak prelijepih plaža…

Za 11 dana provedenih u Antaliji morate izdvojiti 1170 do 3210 konvertibilnih maraka.

Eto, to je bio naš prijedlog za one koji će ići u inostranstvo na ljetovanje. Ali, što se ljetovanja tiče, bojimo se da je za najveći dio prostog puka to samo san. Neki će da idu, a neki nećemo. Šta je tu je, ne znamo zašto je tako… Glupi smo da shvatimo. Ali, samo nek’ ne puca!

Leutar:Net; KONTIKI

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.