Sadik Ahmetović osuđen na šest mjeseci zatvora

Bivši ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Sadik Ahmetović osuđen je nepravosnažno na šest mjeseci zatvora, presuda je Suda Bosne i Hercegovine za zloupotrebu položaja ili ovlaštrnja.

U presudi se navodi i da Adnan Bektić treba vratiti 7.414 KM, koje je preko Ahmetovića stekao u ovom krivičnom djelu.

Ahmetovića je Tužilaštvo BiH teretilo da je kao ministar bezbjednosti od kraja 2011. do septembra 2012. godine pribavio nezakonitu imovinsku korist Adnanu Bektiću.

Bivši ministar bezbjednosti potpisao je s njim četiri ugovora o djelu, da bi stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju sigurnosti u pojedinim oblastima, među kojim su organizovani kriminal, terorizam, javni red i mir, kao i drugi poslovi iz djelokruga Ministarstva bezbjednosti BiH.

Prema optužnici, Ahmetović je omogućio Bektiću sticanje nezakonite imovinske koristi prema ugovoru o djelu u iznosu od 12.280 konvertibilnih maraka (KM) i isplatu dnevnica kao vozaču u iznosu 3.400 KM te je budžet BiH oštećen za ukupan iznos od 15.680 KM.

(Klix) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.