POČINJE NAPLATA PARKIRANJA U UŽEM CENTRU NEVESINJA

Odluka o uslovima, načinu korištenja, organizaciji i načinu naplate parkinga na javnim parkiralištima na području opštine Nevesinje počiće da se primjenjuje od 1. juna. Opštinski parlament je upravljanje parkiralištima povjerio Javnom preduzeću „Komus“.

Naplata parkiranja vršiće se na parkiralištima u užem centru grada, a podijeljena su u dvije zone.

„Zona 0“ obuhvata parking mjesta u Ulici Skver Nevesinjska puška, a „Zona I“ obuhvata ulice Miloša Obilića, Nevesinjskih ustanika, Cara Dušana i Obrena Ivkovića.

Cijena parking karte u „Zoni 0“ za 60 minuta parkiranja je 1 KM, a u „Zoni I“ 0,50 KM. Cijena dnevne parking karte za sva parkirališta u „Zoni I“ iznosi 3 KM.

Parking karte se mogu kupiti kod kontrolora i na prodajnim mjestima, a uskoro će biti uspostavljen i SMS servis.

Pravna i fizička lica, povlašteni stanari i zaposleni kod poslodavaca u ulicama kojima se vrši naplata parkiranja već od sutra mogu podnijeti zahtjev JP „Komus“ za izdavanje pretplatnih karata na mjesečnom, polugodišnjem i godišnjem nivou.

Privredni subjekti koji obavljaju djelatnost u ulicama u kojima se vrši naplata parkiranja mogu zakupiti parking mjesto na period do godinu dana.

Naplata parkiranja vrši se u vremenu od 7 do 16 časova radnim danom, a od 9 do 13 časova subotom. Nedjeljom i državnim praznicima ne vrši se naplata parkiranja.

Izvor: Radio Nevesinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.