Borci traže hitnu smjenu generala Milomira Savčića

Četiri gradske i 29 opštinskih boračkih organizacija zahtijevaju hitnu smjenu predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Milomira Savčića.

Navode da je pod vođstvom Savčića, Boračka organizacija dovedena u katastrofalno stanje, a borci u nikad gori položaj.

– Zbog krajnjeg nezadovoljavajućeg i ponižavajućeg položaja svih boračkih kategorija i unutrašnjih trvenja i loših međuljudskih odnosa u vrhu Boračke organizacije Republike Srpske, te izraženog stepena samovolje i ponašanja mimo statuta koje je izazvalo podjele u Boračkoj organizaciji tražimo od Milomira Savčića aktuelnog predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske da odmah i neodložno podnese ostavku, navedeno je u saopštenju boraca.

Ovo je ključni zaključak sjednice predstavnika boračkih organizacija iz Banjaluke, Bijeljine, Gradiške, Modriče, Dervente, Lopara i još 20 i više boračkih organizacija iz zapadnog i sjeveroistočkog dijela Srpske.

Borci navode da je stanje u Boračkoj organizaciji katastrofalno. Ukazuju da je to pokazala i posljednja sjednica Skupštine BORS-a, održana 21. maja na Jahorini, gdje Savčić i njegovi najbliži saradnici nisu dozvolili borcima da postave ključna pitanja.

– Jedno od tih pitanja je ko je i po čijoj odluci prodao akcije BORS Invest fonda, koliko je novca dobijeno, gdje se nalazi taj novac,rekao je Radan Ostojić, predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida i potpredsjednik Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske.

Nelegalno je da Savčić na svoju ruku uzme Statut, kao najviši akt Boračke organizacije, te da ga bez saglasnosti Skupštine u ime Boračke organizacije uputi u Ustavni sud, ističu borci. Oni navode i nelegalnu nabavku službenog automobila kojem se gubi svaki trag, te ostale nelegalne javne nabavke.

– U javnim istupima se prije može prepoznati kao portparol ministarstva. I to je sve očiglednije od kada je Savčić od Fonda PIO RS dobio stan od 83 m2, a zatim ga prodao, a ,takođe, kao penzionisani pukovnik Vojske Srbije imao je riješeno stambeno pitanje u Beogradu, rekao je Risto Radić iz Boračke organizacije Lopare.

Ratni vojni invalid Gostimir Radulović iz Boračke organizacije Banjaluka je naveo da je na nelegalan način isključen iz Boračke organizacije, kako mu je rečeno, zbog toga što je član organizacije amputiraca. Izgleda da nekima nije odgovarao moj stav da su Savčiću
borci na posljednjem mjestu, rekao je Radulović.

Okupljeni borci su istakli da i dalje ostaju dio Boračke organizacije, ali da će svoju borbu za pravdu i istinu nastaviti demokratskim i pravnim sredstvima. Tvrde da iza njih ne stoji nikakva politička partija, već da je jedini njihov cilj izboriti se za bolji i pravedniji položaj boračke populacije.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.