Šta Čubrilović kaže o hapšenju Vukanovića

Vijest o hapšenju poslanika u NSRS Nebojše Vukanovića u Trebinju izazvala je mnoge reakcije u BiH. Posljednja dolazi od Nedeljka Čubrilovića, koji je na pitanje reporterke N1 pročitao šta kaže Poslovnik iz Ustava u ovom slučaju.

Čubrilović je rekao da član 111. Poslovnika, a Član 73. Ustava govori o tome.

“Poslanici u Narodnoj skupštini i članovi Vijeća naroda neće biti krivično ili građanski odgovorni za bilo koji postupak izvršen u okviru njihovih dužnosti u zakonodavnim organima Republike Srpske.

Na imunitet koji imaju, lica iz člana 3. ovog zakona mogu se pozvati u bilo koje vrijeme za postupke izvršene u okviru njihovih dužnosti u navedenim institucijama, ali se on ne može smatrati opštom preprekom za krivično gonjenje ili pokretanje parničnog postupka.”

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su danas, oko 10,40 časova, lišili slobode lice inicijala N.V. zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru RS, naveli su u saopštenju iz MUP RS.

“Navedeno lice je od jutros dva puta prijavljeno zbog narušavanja javnog reda i mira.

Prva prijava je evidentirana oko 7,00 časova kada je lice N.V. vrijeđalo lice inicijala B.S., predsjednika Okružnog suda u Trebinju.

Druga prijava je evidentirana oko 10,30 časova kada je lice inciijala N.V. prijavljeno da snima lica inicijala M.B. i B.S., predsjednike Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju, kao i da galami na Trgu slobode u Trebinju“, navode u saopštenju.

(BN/N1) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.