Đorđe Vučinić, odbornik liste „Za Pravdu i Red“: Da postoji iole ljudskosti u vladajućoj koaliciji, istog trenutka bi prekinuli Sjednicu, mi bismo izašli za svakog narodnog poslanika!

Foto: Moja Hercegovina
Đorđe Vučinić, šef odborničkog kluba Liste za pravdu i red u Skupštini Grada Trebinja, danas je u nastavku Pete Sjednice, po primanju informacija o hapšenju Nebojše Vukanovića, narodnog poslanika i lidera Liste za pravdu i red, saopštio u ime svih prisutnih odbornika opozicije, da će napustiti Sjednicu, u znak protesta i podrške Nebojši Vukanoviću. On za internet magazin ”Moja Hercegovina” govori o tome kako je ipak očekivao da će se desiti neka vrsta solidarnosti i da će Sjednica, zbog ove vanredne situacije, biti prekinuta, a kako tvrdi, vladajuća koalicija je iskoristila ovu situaciju da ”prelete” preko Dnevnog reda i privedu Sjednicu kraju.

Svi odbornici opozicije u trebinjskoj Skupštini koji su prisustvovali današnjem nastavku pete Sjednice Skupštine Grada Trebinja, napustili su zasjedanje kada su dobili informaciju o lišavanju slobode Nebojše Vukanovića, narodnog poslanika i lidera Liste za pravdu i red. Iako je prvobitna odluka bila da se Sjednica napusti privremeno, nakon puštanja Nebojše Vukanovića na slobodu, trebinjski opozicionari odlučili su da se ne vrate na Sjednicu.

”Ova Sjednica traje već dva dana, ovaj drugi dan zasjedanja smo počeli jako oštro. Na Dnevnom redu je bio Agrarni fond i finansijsko stanje privrede na području grada Trebinja i te tačke su trajale gotovo dva sata. Kada smo dobili informaciju da je uhapšen Nebojša Vukanović, svi prisutni odbornici opozicije odlučili su da, u znak protesta, napuste Sjednicu, a potom smo otišli zajedno ispred Policijske uprave Trebinje da pružimo podršku narodnom poslaniku. Odlučili smo da se ne vratimo na Sjednicu jer smo očekivali neku vrstu solidarnosti ostalih odbornika, mi bismo sigurno izašli za svakog narodnog poslanika, bez obzira iz koje političke strukture dolazi jer je nedopustivo da se narodni poslanici tek tako hapse i da im se stavljaju lisice.” – rekao je Vučinić za naš magazin.

On kaže da je umjesto solidarnosti ova odluka opozicionih odbornika iskorišćena kako bi se bez mnogo rasprave Sjednica privela kraju.

”U momentu kada je opozicija napustila Sjednicu, svaka tačka Dnevnog reda pređena je za tri do pet minuta, što na najbolji način pokazuje kako se skupštinska većina odnosi prema važnim temama, oni Dnevni red i Skupštinu tretiraju kao ”protočni bojler” i odlično im je došlo što smo, zbog hapšenja Vukana, napustili Sjednicu, kako bi mogli da ”leteći” privedu Sjednicu kraju. Što se tiče nekih tačaka Dnevnog reda na kojima nismo prisustvovali, a imali smo spremne kvalitetne i argumentovane diskusije, mi ćemo ovih dana objaviti video priloge u kojima ćemo govoriti o pojedinim tačkama današnje Sjednice pa javnost neće biti uskraćena za informacije koje bi danas saopštili da nije došlo do ove vanredne situacije.  Moram priznati da mi je krivo što je izostala kolegijalnost. Da postoji iole ljudskosti u vladajućoj koaliciji, oni bi istog trenutka prekinuli Sjednicu i nastavak bi bio zakazan ili za sutra ili onda kada se stvore uslovi da i opozicija prisustvuje i diskutuje o tačkama Dnevnog reda.” – kaže Vučinić.

Šef odborničkog kluba Liste za pravdu i red za kraj otkriva šta je danas rekao komandiru i policijskim službenicima, a tiče se pojedinih iz vladajuće koalicije koji, po njegovom mišljenju, zaslužuju višegodišnje zatvorske kazne.

”Ovo je bila idealna prilika trebinjskoj Policiji da, kada smo mi izašli sa Sjednice, samo upadnu u salu Kulturnog centra jer, po mom mišljenju, tamo bi bilo elemenata za bar 200-300 godina robije, i to samo u prva dva-tri reda, a ovo sam danas rekao i policijskim službenicima.” – rekao je Vučinić za MH.

Podsjećamo, Nebojša Vukanović je jutros, u više navrata, ušao u verbalni sukob sa trebinjskim predstavnicima pravosudnih organa da bi oko 10:30, u bašti hotela ”Platani”, po pozivu Bojana Stevića, predsjednika Okružnog suda u Trebinju, zbog narušavanja javnog reda i mira, bio lišen sa slobode. Nakon nešto duže od tri sata, koliko je proveo u PU Trebinje, pušten je na slobodu, a napisane su mu dvije prekršajne kazne od ukupno 600 konvertibilnih maraka. Ispred PU Trebinje su sve vrijeme Vukanovićevog saslušanja, bile prisutne njegove kolege sa Liste za pravdu i red, trebinjski opozicioni odbornici, Mirko Šarović, narodni poslanici Ljubiša Krunić, Tomica Stojanović i Nedeljko Glamočak, kao i nekoliko desetina građana.

Igor Svrdlin; Moja Hercegovina

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.