Upoznajte Luku, Bojanu i Ognjena, najbolje učenike naših srednjih škola

Upoznajte Luku Sušića, Bojanu Božović i Ognjena Papovića, naše najbolje učenike srednjih škola.

LUKA SUŠIĆ – đak generacije Gimnazije „Jovan Dučić“

Prema njegovim riječima, ponosan je  što je ostvario ovako veliki uspijeh. Svi predmeti su mu išli od ruke, ali je najviše volio matematiku i fiziku, a govori engleski i njemački.

Upoznajte najbolje učenike LUKA SUŠIĆ
LUKA SUŠIĆ

Priznanje i nagrade za njega znače da je njegovo znanje na visokom nivou i da može upisati fakultet koji želi.

Želja mu je da upiše Eletrotehnički fakultet, smjer računarstvo-informaciona tehnologija u Beogradu, a o školi koju je završio ima samo riječi hvale.

„Gimnazija mi je dala dobre temelje da upišem ovaj fakultet. To je škola koju upisuju najbolji đaci i atmosfera vas tjera da budete još bolji, da se više trudite i učite. Tako da bih svima preporučio da upišu ovu školu. Ove četiri godine brzo su prošle, a ostaće u sjećanju nezaboravna druženja, smijeh, prijateljstva, profesori i naravno moj uspjeh”, kazao je on.

Sebe vidi u programiranju, jer je to posao budućnosti.

Kako kaže, prirodne nauke su mu bliže jer je oduvijek pokušavao da na racionalan i logičan način objašnjava stvari, a logično razmišljanje se najlakše može unaprijediti ako se rade matematika i fizika.

 Matursko veče je proslavio prije dvije noći sa svojim razredom.

“Bilo je lijepo, prije druženja u restoranu smo se fotografisali i onda nastavili druženje. Pošto mjere ne dozvoljavaju, morali smo svi razredi samostalno da napravimo matursku žurku”, zaključio je Sušić.

BOJANA BOŽOVIĆ – đak generacije Centra srednjih škola

Đak generacije Centra srednjih škola Trebinje je Bojana Božović, pametna i lijepa djevojka kojoj je ova titula potvrda jednog uspješnog četvorogodišnjeg putovanja.

Upoznajte najbolje učenike BOJANA BOŽOVIĆ
BOJANA BOŽOVIĆ

„Činjenica je da ova nagrada ne nosi sa sobom nikakve beneficije, ali je sigurno veliki motivator za dalje školovanje“, rekla nam je na početku razgovora ova divna djevojka.

Završila je Ekonomsku školu, kroz koju je sve radila sa mjerom i velikom ljubavlju prema stručnim predmetima.

„Stvarno sam željela da upišem ovu školu i zanimalo me gradivo, tako da mi učenje nije predstavljalo nikakav problem. Volja i želja da se nešto nauči u kombinaciji sa dobrom organizacijom uvijek daju odlične rezultate“, dodala je Bojana.

Titula đaka generacije, osim odličnih ocjena, podrazumijeva i učestvovanja u brojnim takmičenjima, pa je osim školskih ova maturantkinja učestvovala i na regionalnim.

„Od brojnih takmičenja na kojima sam učestvovala, izdvojila bih jedno koje se održalo u martu iz Franscuskog jezika i to je najveće takmičenje na kojem sam učestvovala u toku školovanja. Osvojila sam prvo mjesto na regionalnom nivou, ali se zbog pandemije virusa korona nije održalo republičko takmičenje“, kaže Božović.

Uprkos ljubavi prema jezicima, ona prema ekonomiji je ipak malo jača, tako da će, nada se, svoje školovanje nastaviti u tom smjeru.

„Kada sam upisivala srednju školu imala sam u planu da ću i studirati ekonomiju, tako da se pripremam za Međunarodnu ekonomiju u Novom Sadu“, istakla je Bojana Božović.

Zbog poštovanja epidemioloških mjera, ova maturantkinja i njeni vršnjaci neće imati priliku da u toaletama i odjelima defiluju kroz grad i svi skupa slave do kasno u noć.

„Voljeli bismo da možemo svi zajedno proslaviti, ali za razliku od prethodne generacije, koja nažalost nije uopšte obilježila matursko veče, mi ćemo po razredima imati organizovanu večeru i druženje, a sredinom juna će biti defile sa polaganjem cvijeća“, kazala je Bojana.

Narednim generacijama, prije svega onima koji nisu sugurni šta žele da studiraju i čime žele da se bave u životu, ova nasmijana djevojka poručila je da njihova zvijezda vodilja treba da budu volja i želja za uspjehom i za dobrim rezultatima na koje će sutra biti ponosni.

OGNJEN PAPOVIĆ – đak generacije Tehničke škole

Đak generacije trebinjske Tehničke škole je Ognjen Papović, momak koji je, kako on kaže, prije svega dobrom organizacijom, ali i brojnim odricanjima uspio da se izdvoji kao najbolji među maturantima ove škole.

Upoznajte najbolje učenike OGNJEN PAPOVIĆ
OGNJEN PAPOVIĆ

Ponosan je na svoj uspjeh i ova titula za njega predstavlja veliku motivaciju za dalje školovanje.

„Osjećaj je odličan i naravno da godi ta titula đaka generacije u školi u kojoj imaju četiri zanimanja i veliki broj učenika i zadovoljstvo mi je što sam ja proglašen najboljim među njima“, rekao je Ognjen.

Zbog pandemije virusa korona, prethodna školska godina je zbog isprekidane i onlajn nastave svakako predstavljala veliki izazov za sve učenike, pa i za ovog maturanta.

„Problem mi je predstavljalo shvatanje gradiva iz težih predmeta, jer profesori svakako ne mogu preko onlajn platformi objasniti gradivo kao na času. U takvim situacijama sam tražio tutorijale i sadržaje po internetu, kako bih ‘pohvatao’ gradivo“, kazao je Papović.

Po završetku srednje škole stekao je zvanje tehničar računarstva, a nada se da će školovanje nastaviti u Novom Sadu.

„U planu imam da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a ukoliko ne uspijem, druga opcija mi je Podgorica“, navodi Ognjen Papović.

Naglasio je da je potrebno dosta odricanja za dobar uspjeh, ali uz organizaciju i stečenu radnu naviku sve se može postići.

„Kada se sve obaveze pravilno i dobro rasporede, sve se može stići za vrlo kratko vrijeme. Nije baš lako kada na primjer treba da idete u grad, a ne možete jer morate učiti, ali radi nekog višeg cilja i to se prevaziđe“, dodaje uz osmijeh ovaj mladić.

Pored brojnih školskih obaveza, uspio je da svoju ljubav prema vodi i avanturi iskaže kroz treniranje kajaka, gdje se pokazao izvanredno uz brojne osvojene medalje.

„Posljednjih 5 godina sam trenirao kajak. Volim Trebišnjicu i vodu generalno, pa sam odlučio da se okušam u tom sportu i dok sam trenirao dobro mi je išlo, osvojio sam 7-8 medalja sa državnih prvenstava“, kaže Ognjen.

Prvi među maturantima trebinjske Tehničke škole narednim generacijama otkrio je kako ne postoji tajna njegovog uspjeha, te da je ključ svega ispunjavanje obaveza na vrijeme i dobra organizacija.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.