Jedan od najboljih profesora geografije u BiH proglašen tehnološkim viškom: Nema posla za omiljenog Vedrana Zubića

Vedrana Zubića, profesora geografije, učenici su 2017. godine proglasili najboljim profesorom.

Rođen je u Sarajevu 1975. godine. Od 1983. godine živi u sarajevskom naselju Dobrinja, koja je kako znao reći, njegov personalni i profesionalni “okvir”. Više od 20 godina je radio u Dobrinjskoj gimnaziji

Jedan od najboljih i najpopularnijih profesora geografije u BiH i poznato lice s malih ekrana Vedran Zubić proglašen je tehnološkim viškom u Dobrinjskoj gimnaziji u Sarajevu

Profesor koji je svojim originalnim pristupom učenicima doprinio da se mnogi zainteresuju za školske aktivnosti, a posebno geografiju i lijepe društvene navike, potvrdio je ovu tužnu informaciju na svom Facebooku:

Moje kolege, kao i druga radnička klasa, godinama trpe ove stvari. Nastavni „jadi“ su se sveli na „norme“ na početku godine i „ugovore“ po kojima se mijenja 10 učiteljica u jednom razredu. Da vam ne spominjem vrhunske kolege koji godinama rade na „određeno“!

Nego sljedeći put kada čujete da se dešavaju sljedeće stvari reagirajte:

1. Kada odobre da neka škola upiše 200 učenika druge ostanu bez učenika. Zbog čega se to dozvoljava? Kako se to odobri? Zašto neke škole „zjape“, a druge prenapučene?

2. Kada odobre da se nastavnici (učitelji posebno) mijenjaju kao na pokretnoj traci znači da su im ugovori kao kod nadničara. Kakvu pedagogiju da radi učiteljica koju promijenite za mjesec!?
O tome pišite. I o svim mojim kolegama koji „poginuše“ samo da normu dobiju!!!

Biti tehnološki višak nije problem. Ideš (djelimično) u drugu školu i tamo radiš. Nema potrebe da o tome dajem neke izjave. Nego pišite o tome kako moramo otići po papir koji plaćamo 10 KM i čekamo dva dana.

A uskoro ćemo svi, od „teta na kasama“ do „ljudi na šalterima“, postati „višak“…

Patria / Buka / O Kanal

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.