Žena koja je naslijedila Miškovića: Ko je Milka Vojvodić?

Beograd – Poslovanje Delta holdinga vodiće ubuduće Izvršni odbor, na čijem će čelu biti Milka Vojvodić.

Milka Vojvodić dugogodišnja je viša potpredsjednica za ekonomiju i finansije.

Osnivač i predsjednik Delta holdinga Miroslav Mišković povlači se iz operativnog upravljanja kompanijom i ubuduće će biti predsjednik UO holdinga, saopšteno je juče iz te kompanije.

Od 1. juna na snagu stupa nova organizacija menadžmenta Delta holdinga po kojoj će, umjesto predsjednika kompanije i borda direktora, kompanijom rukovoditi Upravni odbor i Izvršni odbor.

Milka Vojvodić je završila Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, piše na sajtu kompanije Delta Holding. Stručne prakse je pohađala u Barclays Bank London i Royal Bank of Scotland.

Svoju karijeru započela je u kompaniji Delta Holding 1991. gdje se nalazila na pozicijama finansijskog direktora, pomoćnika generalnog direktora za ekonomske odnose Delta M i generalnog direktora Delta M.

Od 2007. do 2014. godine bila je član Upravnog odbora Delta Generali, prenosi b92.

U periodu od 2005. do 2011. Vojvodić je na poziciji Generalnog direktora Delta M Grupe gdje je, pored upravljačke uloge, imala i ključnu ulogu u oblastima finansiranja, finansijskog i kapitalnog planiranja, godišnjeg budžetiranja i upravljanja sredstvima kompanije.

Od 1994. do 2005. obavljala je funkciju finansijskog direktora, zatim od 1995. pomoćnika generalnog direktora za finansije Delta M, te od 1999. pomoćnika generalnog direktora za ekonomske odnose kompanije Delta M.

Milka je udata i majka jednog sina.

Kako se navodi, govori engleski i ruski jezik.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.