DNS iznio teške optužbe na račun predsjednika BORS

Čemu se mogu nadati ostali građani Republike Srpske, kada su oni koji su je stvarali poniženi na sve moguće načine. Ta poniženja boraca su sveprisutna, a posebno posljednjom odlukom Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, gdje je, kako borci kažu, napravljenja diskriminacija u raspodjeli sredstava.

Ovo je saopštio Demokratski narodni savez, koji naglašavaju da borci do 60 godina starosti imaju pravo da apliciraju za sredstva, koja su ionako mizerna, dok stariji nemaju ni to pravo.

Isto je, kako navode, i sa onima koji su se borili za Republiku Srpsku, a danas žive u FBiH.

„Šalje im se poruka da ne treba da žive na svojim vijekovnim ognjištima nego da, ukoliko žele da išta dobiju od ove odnarođene vlasti, moraju u bescijenje ostaviti svoju imovinu i živjeti na milosti ili nemilosti komiteta SNSD-a“, kaže se u saopštenju i dodaje da se sa borcima  igra i najviši vrh Republike Srpske na čelu sa Miloradom Dodikom, koji obećava pomoć pred Vaskrs, pa raspisuje pod kojim uslovima pa ni nakon toga ne dijeli tu milostinju. 

„Jedino gore od svega ovoga je ćutanje predsjednika BORS-a Milomira Savčića, koji je, a po dojavama boraca, poznat po brojnim aferama“, kaže se u saopštenju i navodi da je jedna od tih afera, kako su ih informisali iskreni i čestiti borci a koji su članovi boračke organizacije, je prodaja akcija „BORS invest fonda“.  

„Akcije pomenutog fonda su prodate mimo odluke Skupštine BORS-a, a gdje je novac niko ne zna. Savčić ne zakazuje Skupštinu, pravdajući se epidemiološkom situacijom, što dodatno izaziva nezadovoljstvo i u gradskim i u opštinskim boračkim organizacijama“, kaže se u saopštenju.

Pored ove afere, kako stoji u saopštenju, Savčića prati i afera oko automobila, jer je razbivši službeni automobil u pijanom stanju, sam donio odluku da kupi novi službeni autmobil, što je još jedna samovoljna odluka, koja podriva još više nesuglasica u BORS-u.

„Odluke mimo Skupštine, ignorisanje tijela BORS-a, samovolja i brojne druge nepravilnosti će svakako biti tema Skupštine, zakazane u petak 21.05. Tu će i brojne stvari biti jasnije kada Savčić podnese izvještaj boračkim organizacijama širom Srpske“, kaže se u saopštenju.

Bliskost vlasti i šurovanje sa vladajućim SNSD-om zarad ličnih interesa predsjednika BORS-a, kako navode, su maksimalno degradile Boračku organizaciju Republike Srpske, pa nije ni čudo da se borcima dijeli milostinja.

„Pored toga, borce ovakvom politikom često dijele na veterane, starije, mlađe, a sve u cilju kontrole nad ovom populacijom, koja je sve nemoćnija i malobrojnija, te najgore stoji u regionu“, tvrde u DNS-u i dodaju da su u stalnom kontaktu sa iskrenim i čestitim pripadnicima Boračke organizacije koji im svakodnevno ukazuju na sve navedene neregularnosti i poniženja koja doživljavaju.

„Informišu nas i o ideji da imamo samo jednu boračku organizaciju, onakvu kakva je bila i u toku odbrambeno-otadžbinskog rata-jedinstvena i nedjeljiva. Zato, generale Savčiću, mi iz DNS vas pitamo da li je u vama ostalo išta oficirske časti i morala iz perioda kada ste bili borac i stvaralac Republike Srpske? 

Da li se ikada zapitate zašto ste uradili i zašto radite sve to što radite i zašto učestvujete u rušenju svega onoga što su najbolji sinovi Republike Srpske izgradili svojim životima, svojom krvlju i kostima?

Vi ste komandovali tim sinovima. Zapitate li se ikada da li im se zbog vaših sadašnjih postupaka kosti okreću u zemlji? 

Zato, generale, ako imate imalo časti u sebi, one časti koja krasi srpskog borca, izađite i javno se izvinite za sve što ste do sada uradili i uništili i onda se povucite sa pozicije prvog među jednakima. 

Možda vam nekad, posle toga, i oprostimo“, kaže se u saopštenju DNS-a.

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.