Borci Istočne Hercegovine osudili ponašanje trebinjskog gradonačelnika Ćurića

Danas smo dobili Saopštenje za javnost Кoordinacionog odbora boračkih organizacija Istočne Hercegovine koga prenosimo u cjelini:

Na sjednici Кoordinacionog odbora boračkih organizacija Istočne Hercegovine koja je održana 20.maja 2021, godine u Nevesinju kao priprema za sutrašnju Skupštinu BORS odbor je donio zaključak povodom ponašanja gradonačelnika Trebinja i izdao saopštenje za javnost .

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

К.O.B.O.I.Hercegovine osuđuje nedolično ponašanje gradonačelnika Trebinja, Mirka Ćurića.

Кoordinacioni odbor boračkih organizacija Istočne Hercegovine smatra da je odnos gradonačelnika Trebinja prema borcima neprimjeran i da mu funkcija koju obavlja trenutno ne daje za pravo da omalovažava ono što su borci Trebinja uradili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. BORS i Gradska boračka organizacija Trebinje ima svoje organe i oni su birani od strane onih koji su svoju mladost založili, neki nažalost i život dali, veliki broj ostao invalid i od posljedica danas živi sa vrlo ugroženim zdravljem da bi stvorili Republiku Srpsku, da bi stvorili sve institucije koje bi ne samo borcima već svim građanima Republike omogućili život dostojan čovjeka. Ti borci će na svojim organima ocjeniti i rad onih koji ih predstavljaju.

Između ostalih jedna od funkcija je i funkcija gradonačelnika pa je Ćurićev postupak prilikom posjete generala Savčića neprimajući predstavnike GBO Trebinje sraman.

Svaki borac poštuje funkciju gradonačelnika i poštovaće je, a ako na čelu te funkcije stoji čovjek kome su borci nebitni i koje on misli da može zloupotrebljavati u svoje bolesne političke svrhe onda se sigurno vara.

Prihvatajući se funkcije gradonačelnik je morao biti svjestan da prihvata i probleme u svom gradu a da problema nema sa boračkim kategorijama sigurno ih ima i upravo mi koji smo izabrani se moramo boriti da rješavamo te probleme i da stalno na njih ukazujemo.

К.O.B.O.I. Hercegovine će ovaj problem i odnos gradonačelnika iznijeti i na sjednici predsjedništva BORS kao i na Skupštini BORS i tražiti da se ovaj postupak zabilježi i javno osudi.

ZA КRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU

Кoordinacioni odbor boračkih organizacija Istočne Hercegovine

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.