PU Trebinje: Reagovanje na navode lica M.D. o navodnoj prekomjernoj upotrebi sile

Služba za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao ni Policijska uprava Trebinje nije zaprimila predstavku lica M.D. iz Trebinja zbog navodne prekomjerne upotrebe sile od strane policijskih službenika PU Trebinje, ali će navodi koje je on iznio na konferenciji za novinare 15. maja u Trebinju biti ispitani od strane Unutrašnje kontrole.

Policijski službenici Jedinice žandarmerije Policijske uprave Trebinje su pokušali 02. maja ove godine oko 23,20 časova, u Njagoševoj ulici u Trebinju da zaustave putnički automobil marke „Seat“, čiji vozač se oglušio na znak za zaustavljanje. Nakon što vozač nije stao, policijski službenici su krenuli za njim sa uključenim rotacionim svjetlima na službenim vozilima. Putnički automobil marke marke „Seat“ sustignut je na parking prostoru u Ulici Voja Кoraća, kojom prilikom je utvrđeno da se u automobilu nalaze lica inicijala M.D. i M.Š. iz Trebinja.

Prilikom kontrole, vozač automobila, lice inicijala M.D. je pružalo policijskim službenicima aktivni i pasivni otpor, tako što se držalo za upravljač automobila, verbalno je vrijeđalo policijske službenike i nogom udarilo jednog od policijskih službenika. Policijski službenici su otpor savladali upotrebom fizičke snage, nakon čega su ga upotrebom sredstava za vezivanje lišili slobode i sproveli u službene prostorije Policijske uprave Trebinje.

Lice inicijala M.D. je odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu, dok je kod njegovog suvozača, lica inicijala M.Š. utvrđena količina alkohola u organizmu iznosila 1,64 g/kg.

Protiv lica inicijala M.Š. nadležnom Sudu biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“, a u toku je dokumentovanje izvještaja protiv lica M.D. zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, a koji će biti podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

Izvor: HP, maj 2021.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.