Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na krajnjem jugu, kroz centar Trebinja, prodefilovale snage i oprema sa oznakama NATO-a i američke vojske.

Tegljači su sa registarskim oznakama Njemačke, pa je vrlo izvjesno da su američke trupe stigle iz neke vojne baze u Njemačkoj preko Dubrovnika i Hrvatske.

U više navrata tegljači i trupe su sa juga, iz pravca Dubrovnika, prošle kroz centar Trebinja na putu za sjever, privukle pažnju začuđenih Hercegovaca.

Leutar.net Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske
Leutar.net Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske
Leutar.net Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske

Očito je da Amerikanci i NATO namjerno u talasima dolaze na Manjaču sa različitih strana, krstare širom BiH i Republike Srpske, kako bi pokazali moć, a Dodiku će očito trebati mnogo više od najavljenih 30 000 vojnika Partije kako bi blokirao NATO trupe i Amerikance da ne dođu do Manjače na „on line“ vojnu vježbu.

Juče su Amerikanci, vojna vozila i oprema prošli kroz centar Šipova, preključe kroz Banjaluku, danas kroz Trebinje a pitanje je gdje će biti sutra. Ako je ovo virtuelna „on line“ vojna vježba, kakvu li će tek onda vojnu opremu Amerikanci dovesti kad bude neka prava i velika vojna vježba?

Pitanje je zašto je Uzurpator postao Mali Baja, zašto ćuti i uvukao se u neku rupu dok vježba ne prođe i potura komičnog aparatčika Mirka Okolića iz Doboja, koji je njegova marioneta u fotelji zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara BiH, da na ATV-u NATO pojašnjava šta Amerikanci i NATO rade širom Republike Srpske, ne samo na Manjači.

Leutar.net Američke trupe krstare i jugom Republike Srpske

Na kraju, ne bi se začudio da Dodik ode na Manjaču, prati vojnu vježbu i pozdravi trupe NATO-a, i tako oda zahvalnost za nesebičnu podršku jer su ga upravo američki tenkovi doveli na vlast 1998. godine i održali na vlasti 23 godine.

Nebojša Vukanović / BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.