Jedna velika sila traži povlačenje Kfora sa Kosova

„Imam informaciju, obaveštajnu, koja me brine, a to je da će jedna velika sila zatražiti povlačenje Kfora i misije UNMIK sa Kosova“, rekao je predsjednik Srbije.

„To bi bila katastrofa za nas i ne znam da li ste svesni šta bi to značilo. Zamoliću Stoltenberga da upotrebi svoj uticaj da do toga ne dođe“, rekao je Aleksandar Vučić, nakon obilaska kasarne na Dedinju u kojoj su se danas vakcinisali pripadnici garde Beograd.

Vučić je rekao da ga očekuje niz važnih sastanaka, odnosno da u Srbiju sutra dolazi predsjednik Slovenije, a da on ide u tu zemlju, na samit, gdje će se sastati s liderima regiona, ali i sa Vljosom Osmani.

„Odatle pravo odlazim u Brisel, a uveče se na večeri sastajem i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i taj razgovor će biti veoma značajan“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da ne može da kaže o kojoj sili je riječ, ali da su u pitanju obavještajni podaci iz oficijelnih izvora.

Vučić je kazao da je susret sa Stoltenbergom od posebnog značaja.

Dodao je i da je Priština najavili da će 100 miliona evra na godišnjem nivou da izdvaja za vojsku, što je neuporedivo sa Srbijom koja je na nivou od dvije miliajrde evra.

„Nisu to uporedivi podaci, ne treba da se plašimo, ali nam je jasno šta bi neko želeo da uradi“, kazao je Vučić.

(B92)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.