Bahati SDS-ov načelnik naručuje luksuznu limuzinu da lakše presreće druga vozila

Načelnik Han Pijeska, Slobodan Đurić (SDS), koji je nedavno skrenuo pažnju na sebe zbog saobraćajnog incidenta u kojem je teško povrijeđen Mersed Trbić iz Sarajeva, naručio je na račun opštine automobil vrijedan 75.000 maraka, saznaje CAPITAL.

Zanimljivo, Đurić, koji se sumnjiči za krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda i izlaganja opasnosti krenuo je u nabavku automobila odmah nakon što mu je ukinuta zabrana napuštanja boravišta i putovanja.

Sud je usvojio našu žalbu i sve mjere zabrane su ukinute“, potvrdio nam je njegov advokat Petko Budiša.

Đurić traži vozilo sa pogonom na sva četiri točka, sa snagom motora od minimalno 145 kilovata, zapremine 1.960 kubika, sa automatskim mjenjačem i Euro 6 standardom.

Traži i garanciju na ispravnost od pet godina ili 150.000 pređenih kilometara, 12 godina za antikorozivnu zaštitu i tri godine garancije na lak.

Leutar.net Bahati SDS-ov načelnik naručuje luksuznu limuzinu da lakše presreće druga vozila

Auto mora da ima i grijanje u sjedištima, kožni servo volan, automatsku klimu, zatamnjena zadnja stakla, radarsko skeniranje vozila i upozorenje na nadolazeću prepreku, navigaciju, parking senzore, tempomat i brojne druge dodatke.

Načelnik Han Pijeska kao da je imao pomoć prilikom sklapanja tenderske dokumentacije od stranačkog kolege Boje Gašanovića, načelnika Istočnog Starog Grada s obzirom da su specifikacije skoro identične.

Međutim, ova nabavka nije okončana pa nije jasno koja marka modela i automobila će biti nabavljena.

Inače, predsjednik Vlade RS Radovan Višković pozvao je lokalne zajednice na štednju ali njegov apel načelnici uglavnom ignorišu.

Prije nego što su Đurić i Gašanović krenuli u nabavku automobila, načelnik Ribnika se ponovio sa „Škodom“ plaćenom 56.000 maraka.

Da podsjetimo, Đurić je osumnjičen da je u noći između 18. i 19. aprila na području Vlasenice svojim automobilom presreo Merseda T., izvukao ga iz automobila i pretukao, nanijevši mu teške povrede navodno zbog razmirica u saobraćaju. Otkriven je preko nadzornih kamera.

Izvor: CAPITAL: D. T.

1 Komentar

  1. Ovo je strasno za cuti… to sto trazi takvo vozilo, to je skorojevicki… on je sebi zacrtao koje vozilo hoce i samo je prepisao karakteristike u tender bez marke…

    A ovo sto je pretutako nekoga i naneo teske telesne povrede, pa zar ne bi trebalo da bude smesta smenjen sa svake funckije??? To je meni strasnije od vozila koje trazi!

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.