Iz Vlade tvrde da dovoljno daju borcima, a oni …

– U ovoj godini za oblast boračko-invalidske zaštite,oblast rada i zapošljavanja i oblast penzijsko-invalidskog osiguranja izdvaja se 403 miliona KM ili 10,6 odsto republičkog budžeta, najviše od kako je ustanovljen ovaj sistem zaštite, rekao je Graonić. Borci tvrde da ih vlast ponižava, posebno posljednjom odlukom o pomoći od 100 KM.

Nedavna odluka Vlade Republike Srpske, da pomoć od 100 KM dobiju borci od prve do pete kategorije, koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 maraka, izazvala je mnoštvo polemika, o čemu se govorilo i u emisiji “Izazovi”.

– Radna grupa je izdvojila kao poseban prioritet nezaposlenu djecu boraca i nezaposlene borce,koji su u stanju socijalnih potreba i u tom cilju rješavanja njihovih pitanja predložene su tri mjere,rekao je pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu RS Radomir Graonić.

Na poslednjoj sjednici Predsjedništva boračke organizacije, jedno od pitanja jeste i rješavanje pitanja nezaposlenih boraca,od kojijeg  se neće odustati,kaže predsjednik boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić.

Borce više vrijeđa nepravda od neimaštine,rekao je predsjednik Boračke organizacije Lopare Risto Radić.

Poslednjim uslovima za dobijanje 100 KM pomoći,poniženo se osjeća i član Predsjedništva Boračke organizacije Trebinje Nebojša Milišić, rekavši da borci u ovoj državi jesu kao i narod,a narod u ovakvoj državi je borac.

U ovoj godini za oblast boračko-invalidske zaštite,oblast rada i zapošljavanja i oblast penzijsko-invalidskog osiguranja izdvaja se 403 miliona KM ili 10,6 odsto republičkog budžeta, najviše od kako je ustanovljen ovaj sistem zaštite, rekao je Graonić.

Više u video prilogu BN TV:

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.