PROINTERU novih 270 000 KM od preduzeća „Hidroelektrane na Trebišnjici“ za iznajmljivanje štampača

Novi unosan posao povjeren PROINTERU

„Hidroelektrane na Trebišnjici“ godinama daju unosne poslove održavanja štampe Prointeru, omiljenoj IT firmi vlasti u RS. Ni ova nije izuzetak.

Leutar.net PROINTERU novih 270 000 KM od preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" za iznajmljivanje štampača
Leutar.net PROINTERU novih 270 000 KM od preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" za iznajmljivanje štampača

Novi ugovor na 269 500 KM za uslugu iznajmljivanja poslovne štampe dodjeljen je 26. aprila ove godine, saznaje BUKA.

Inače portal BUKA već je ranije pisao o nabavkama koje se tiču upravo ove usluge.

Podsjetimo, BUKA je istražila da je preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” za usluge iznajmljivanja poslovne štampe u prethodne četiri godine dalo firmi PROINTER ITSS skoro pola miliona KM.

Odnosno, svake godine je od 2016. do prošle godine PROINTER ITSS pobjeđivao na tenderu za uslugu izdavanja poslovne štampe, pri čemu je dobijao u prosjeku 100.000 KM.

Leutar.net PROINTERU novih 270 000 KM od preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" za iznajmljivanje štampača

Poslovi održavanja poslovne štampe koje je dobijao PROINTER ITSS

Zanimlivo je da je PROINTER ITSS uvijek bio jedini ponuđač čija je cijena usluge na kraju iznosila tek nekoliko maraka manje od one koju je HET predvidio da izdvoji.  I u ovoj nabavci PROINTER je bio jedini ponuđač, kako i stoji u obrazloženju o dodjeli posla.

Pored toga, iz godine u godinu, tenderi za nabavku poslovne štampe su identični i sastoje se od održavanja 23 štampača u vlasništvu HET-a i iznajmljivanja od 22 do 25 novih.

Kako se navodilo u ranijim tenderskim dokumentacijama, PROINTER ITSS je dužan da obavlja “totalno produkciono održavanje kopir aparata”, što je industrijski standard za sistemsko održavanje i i poboljšanje integriteta i produkcionih mogućnosti održavane opreme, kao i kvaliteta produkcionog sistema kroz praćenje uređaja. 

Objavili smo da je HET, istovremeno, dok je za iznajmljivanje poslovne štampe plaćao PROINTER ITSS stotine hiljada KM, izdvajao novac i za stavku servisiranje i održavanje kopir aparata potpuno drugoj firmi. 

Sredinom pretprošle godine, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“.

Dodik je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da je njegov sin završio fakultet u Milanu i da se bavi „novim tehnologijama“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je Dodik.

Izvor: Buka

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.