„Tata je izgradio ime na VMA, a oni ni saučešće da izjave“

Petar i Maja Simić. Foto: Privatna arhiva

Maja Simić, ćerka Petra Simića (82) koji je 1. maja otišao na pregled u Hitnu pomoć na VMA i čije je tijelo četiri dana kasnije pronađeno u toaletu te institucije, kaže za Nova.rs da čeka obdukciju, nakon koje će najvjerovatnije podnijeti tužbu protiv Vojnomedicinske akademije.

Podsjetimo, prijem pacijenta Petra Simića, prema tvrdnjama VMA, evidentiran je u Centru hitne pomoći 1. maja u 08:40, zbog bolova u trbuhu, s tim da nema podataka o daljem toku zbrinjavanja.

Inače, Simić je tog dana otišao u bolnicu zbog bolova u trbuhu. Duži vremenski period je čekao na pregled, nakon čega se više nije javljao porodici. Njegova ćerka Maja Simić za Nova.rs ističe da je niko sa VMA nije kontaktirao od pronalaska njenog oca, pa čak ni da izjave saučešće.

„Čekam obdukciju da vidim šta će biti, sa VMA me niko nije kontaktirao od pronalaska mog oca, čak mi niko nije izjavio saučešće, pitao kako smo ili makar da nam kažu da li će i koje mere biti preduzete. Videla sam da su portali objavili nešto što izgleda kao saopštenje VMA, i ono što mogu da izjavim jeste da mi je žao što u njemu ne spominje porodica, niti se osvrću na nju. To je jako žalosno od strane jedne zdravstvene institucije koja bi trebalo da brine o ljudima“, kaže Simićeva.

Ona ističe da se njen otac godinama unazad liječio na VMA.

„Moj otac se skoro ceo svoj život lečio na VMA, ovo mu nije prvi odlazak, da li iz redovne kontrole ili zbog neke vanredne situacije, ali smo uvek razmišljali tako da je to najbezbednije mesto na koje je čovek mogao da bude. On je pukovnik u penziji i izgradio je ime u toj instituciji – instituciji čije ime nosi i ta u kojoj, nažalost, ležao četiri dana. Ipak, prepustiću sve policiji i nadam se da ćemo uspeti da dođemo to saznanja šta se desilo“, navodi ćerka preminulog čovjeka.

Ipak, ona za naš portal ističe da će najvjerovatnije podnijeti tužbu protiv VMA zbog ovakvog postupanja.

„Ono što je meni u ovom trenutku bitno jeste da sam uspela da saznam da ovo nije prvi slučaj, te da su i ranije nestajali pacijenti na VMA, izguge se i slično i zato je moj cilj, nakon što pribavim sve informacije, da vidim da li imam osnova za podizanje tužbe, kako se ovako nešto ne bi više događalo“, kaže ona.

Leutar.net „Tata je izgradio ime na VMA, a oni ni saučešće da izjave“
Petar Simić. Foto: Privatna arhiva

Podsjetimo, o cijelom slučaju ranije se oglasio VMA iz kojeg su istakli da će, ukoliko je bilo propusta zaposlenih, oni biti najoštrije kažnjeni.

„U jutarnjim časovima, u iznutra zaključanoj kabini toaleta Centra hitne pomoći Vojnomedicijske akademije (VMA), pronađeno je beživotno telo starije muške osobe“, saopštila je VMA.

Leutar.net „Tata je izgradio ime na VMA, a oni ni saučešće da izjave“
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Uviđaj na licu mesta izvršili su policijski službenici, nakon čega je telo po nalogu nadležnog tužioca transportovano u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Srbije, radi utvrđivanja uzroka smrti“, navodi se u saopštenju.

Izvor: NOVA RS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.