Sestre Vukosav iz Nevesinja nagrađene na umjetničkom konkursu u Sarajevu

Na umjetničkom konkursu „Protiv korupcije na kreativan i vizuelan način“, u okviru projekta „Institucionalna podrška antikorupciji – IPAK“ iz Sarajeva, koji finansira Evropska unija u BiH, treću nagradu osvojio je grupni rad Angeline i Teodore Vukosav, studenata na master studijama Akademije likovnih umjetnosti Trebinje, odnosno Katedre za ruski i srposki jezik na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

„Rad sestara Vukosav na temu „Prijavi korupciju“ na jednostavan a vizuelno dopadljiv način prikazuje šta su sve manifestacije koruptivnog ponašanja i posljedice, uz jasnu poruku da se protiv toga treba boriti“, navodi se u obrazloženju žirija, sastavljenog od renomiranih predstavnika iz oblasti vizuelne umjetnosti, medija i institucionalne borbe protiv korupcije.

U uži izbor žirija, među ukupno 17 pristiglih radova iz različitih oblasti umjetnosti, ušao je i samostalni rad Angeline Vukosav, pod nazivom „5 do 12“.

Pobjednik konkursa je rad „Ilustracija uzroka i posljedice korupcije“, autora Ilfeta Veja, a drugo mjesto pripalo je Lani Miličić, za ostvarenje „Božica nade“.

Autorima tri najbolje rangirana rada pripašće novčane nagrade od 800, 1.200  i 2.000 KM.

Odabrani radovi iz užeg izbora žirija će biti objavljeni u publikaciji i prikazani na vebsajtu IPAK projekta www.ipak.ba odnosno na izložbi – u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.