HAOS i opšta tuča u sudnici zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića

Danas je u sudnici Okružnog suda u Istočnom Sarajevu došlo do opšte tuče i haosa, u nastavku suđenja za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Milića.

Incident je počeo prije početka ročišta, kada su optuženi dobacivali oštećenom Vasiljeviću, koji je davao izjavu novinarima, a međusobne čarke, uvrede i optužbe nastavljene su i u samoj sudnici.

Leutar.net HAOS i opšta tuča u sudnici zbog pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića

Nakon što su im skinute lisice sa ruku pred početak suđenja, četvorica okrivljenih skočili su i pokušali da udare Vasiljevića, koga je policija sklonila i oborila na pod kako bi ga zaštitili, i nastala je pometnja i pravi haos u sudnici.

Sudska policija je morala da primijeni silu kako bi situaciju stavila pod kontrolu, a suđenje je nastavljeno nakon polučasovne pauze, ali su okrivljeni u nastavku imali lisice na rukama.

Vasiljević kaže da je u incidentu zadobio lakše povrede. „Psovali su me, dobacivali i prijetili dok su ulazili u sudnicu, uzvratio sam im istom mjerom, da bi na kraju sve kulminiralo pred nastavak ročišta.

Garić je pokušao da me udari pesnicom ali sam uspio da izbjegnem udarac i da ga jednom udarim, nakon čega me je policija oborila na pod kako bi me zaštitila. Tom prilikom povrijeđena mi je ruka i noga, koju sam ranije operisao, i u zvorničkoj Opštoj bolnici stavljena mi je longeta na ruku. Smatram da je odgovornost na Sudskoj policiji, jer nisu smjeli skidati lisice, suđenje je visokog rizika, i nije angažovan dovoljan broj policajaca. Imam saznanja da su okrivljeni namjerno pokušali izazvati incident kako bi se prekinulo suđenje jer je rok da se prvostepena presuda donese do 2. juna, kada ističe dvije godine pritvora.

Ako se presuda ne donese do kraja maja mjeseca okrivljeni bi se našli na slobodi prije okončanja suđenja“ ističe Vasiljević.

Sudsko vijeće na čelu sa Zenaidom Husić i tužiocem Marijanom Vitomir evakuisani su iz sudnice dok sudski policajci nisu uspostavili red u sudnici. Odlukom Sudskog vijeća Vasiljeviću i medijima nije dozvoljeno da prisustvuju nastavku ročišta.

Za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića optuženi su Stevan Garić, Nebojša Petković, Miljan Milić, Nebojša Ozimković, Slaviša Jurošević, Milutin Kandić i Goran Čalmić, dok je Stefan Radovanović osuđen na četiri godine zatvora nakon što je priznao krivicu.

Tužilac Marijana Vitomir završila je sa iznošenjem dokaza optužbe, a naredne sedmice odbrana okrivljenih treba da iznese završne riječi, pa se očekuje da bi prvostepena presuda u ovom predmetu trebala da se izrekne do kraja maja mjeseca.

Izvor: nebojsavukanovic.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.