PO PRVI PUT u HET-u radnici nisu dobili ni koru jaja za Vaskrs

Kakvo je stanje u nekadašnjem hercegovačkom gigantu Hidroelektranama na Trebišnjici, koje su posljednjih godina posrnule i pale na dno i najniže grane u 50 i kusur godina svoje istorije, govori i Dopis koju je Sindikalna organizacija HET-a uputila Upravi i direktoru HET-a. Iako su nedavno uzeli 10 miliona maraka kredita, nisu imali na računu par hiljada maraka da kupe po koru jaja radnicima, po prvi put, što je izazvalo veliko ogorčenje.

Leutar.net PO PRVI PUT u HET-u radnici nisu dobili ni koru jaja za Vaskrs

U Dopisu koji je potpisao predsjednik Sindikalne organizacije HET-a Milorad Ninković navodi se da Uprava nije odgovorila na ranije zahtjeve i dopise sindikata, a posebno su razočarani da preduzeće nije kupilo simboličnu koru jaja za Vaskrs radnicima, a što su uspjele, kako navode, i male privatne firme u Trebinju. Ističe se da su radnicima na marginama, da su zbog suše, havarija, epidemije i drugih problema u više navrata smanjivane plate, i da zaposleni u HET-u imaju ubjedljivo najniže plate u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

Leutar.net PO PRVI PUT u HET-u radnici nisu dobili ni koru jaja za Vaskrs

HET je toliko propao da trenutno neki radnici sa srednjom stručnom spremom u Industriji alata trenutno imaju veću platu od kolega u HET-u sa istom školom, što je prije bilo nezamislivo.

Izvor: nebojsavukanovic.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.