PO PRVI PUT u HET-u radnici nisu dobili ni koru jaja za Vaskrs

Kakvo je stanje u nekadašnjem hercegovačkom gigantu Hidroelektranama na Trebišnjici, koje su posljednjih godina posrnule i pale na dno i najniže grane u 50 i kusur godina svoje istorije, govori i Dopis koju je Sindikalna organizacija HET-a uputila Upravi i direktoru HET-a. Iako su nedavno uzeli 10 miliona maraka kredita, nisu imali na računu par hiljada maraka da kupe po koru jaja radnicima, po prvi put, što je izazvalo veliko ogorčenje.

U Dopisu koji je potpisao predsjednik Sindikalne organizacije HET-a Milorad Ninković navodi se da Uprava nije odgovorila na ranije zahtjeve i dopise sindikata, a posebno su razočarani da preduzeće nije kupilo simboličnu koru jaja za Vaskrs radnicima, a što su uspjele, kako navode, i male privatne firme u Trebinju. Ističe se da su radnicima na marginama, da su zbog suše, havarija, epidemije i drugih problema u više navrata smanjivane plate, i da zaposleni u HET-u imaju ubjedljivo najniže plate u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

HET je toliko propao da trenutno neki radnici sa srednjom stručnom spremom u Industriji alata trenutno imaju veću platu od kolega u HET-u sa istom školom, što je prije bilo nezamislivo.

Izvor: nebojsavukanovic.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.