Ne zaboravlja svoju Bileću: Tijana Bošković donirala novac “Vedrom osmijehu”

Najbolja srpska odbojkašica Tijana Bošković, koja je odrasla u Bileći, donirala je 10.000 maraka Udruženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Vedar osmijeh“ u ovom gradu, koje se već godinama bori za opstanak.

O Tijaninom humanom gestu javnost je obavijestio predsjednik ovog udruženja Milenko Bato Radmilović koji je kazao da je ona, nakon što je sa ocem posjetila „Vedar osmijeh“ i saslušala sa kojim se problemima suočava, odlučila da mu novčano pomogne.

„Tijana je izrazila želju da udruženju donira 10.000 KM, a da predsjednik udruženja i njegov Upravni odbor donesu odluku na koji način će ova sredstva biti utrošena. U ime udruženja i svoje lično ime želim da se zahvalim na ovom humanom gestu. Takođe, Tijani želimo da nastavi da niže uspjehe kao što je i do sada. Ponosni smo na nju“, napisao je Radmilović.

Tijana trenutno igra za turski Ezačibaši. Standardna je članica seniorske reprezentacije Srbije, jedna je od vodećih igračica i sa reprezentacijom je osvajala medalje na takmičenjima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Tijana je proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva u Turskoj 2019. godine, što je treći put zaredom da biva izabrana za najbolju igračicu evropskog/svjetskog prvenstva. Bila je proglašena od strane FIVB-a i CEV-a za najkorisniju odbojkašicu Svjetskog prvenstva i Evropskog prvenstva.

Univerzalna sportska dvorana u Bileći nosi Tijanino ime.

Izvor: Direkt

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.