Vulin: Stvaranje srpskog svijeta rješava nacionalno pitanje, ujedinjenje već počelo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da „nikome nije smetalo to što su se Njemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi“.

„Vjerujem da stvaranje srpskog svijeta rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznag svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu“, rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on „saborci, ali nije rijetko da ne mislimo isto“.

Prema njegovim riječima, „često čujem da se kaže kako ćemo svi živjeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi“.

„Zaboravalja se da smo mi tako već živjeli, vijekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha“, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, „nije rješenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji“.

„Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u dijelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.

Izvor: N1 Srbija

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.