Vučić o najavi ministra odbrane Hrvatske: Verujte mi, neće se igrati vatrom

NOVI SAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku i mađarsku, i da ubrzano snaži.

Vučić je, zamoljen da prokomentariše najavu ministra odbrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u nameri da transformiše bezbjednosne snage u vojsku, kao i da će povećati broj svojih vojnika pri Kforu pet puta, podsjetio da je hrvatska vojska do prije pet godina bila dvostruko snažnija od srpske, ali da to danas nije više slučaj.

„Hrvatska ima veoma snažnu vojsku. Albanci na Kosovu nisu na tom nivou, ali imaju Bondstil i američku vojsku iza sebe. Neka oni rade svoj posao. Srbija je suverena zemlja i radiće svoje. S ponosom mogu danas reći da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku i mađarsku. Ubrzano snažimo. Svi drugi nisu snažniji od Srbije“, poručio je on.

Vučić je naglasio da moraju da nastave s temeljnim i ozbiljnim ulaganjima u vojsku, jer je to jedini garant mira i što može preventivno da utiče na svakog ko bi pomislio na agresiju na Srbiju.

„Sve je danas jasno ko je koliko snažan, a snažan je onaj ko ima najjaču ekonomiju, koji najbrže raste, ko ima budućnost. Trendovi su tu važni. Srbija ima odličnu budućnost, snaži svoju vojsku, ne da bi nekoga napadala ili da bi zauzimala tuđe teritorije, ili slala svoje vojnike bez poziva nečije vlade“, istakao je on.

Vučić je primijetio da neki mogu da krše rezoluciju 1244 i sve druge, ali da neće da izgovara teže riječi jer su nam, kako kaže, potrebni bolji odnosi s Hrvatskom i svima drugima.

„Nemojte da se sekirate. Nemojte čak ni za te pretnje kako će u južnoj Mitrovici da prave velike baze, pa će ne znam šta da urade Srbima. Nije Srbija slaba, ni blizu koliko je bila 1999. ili 2008. i 2009. Znaju to oni koji vole da se igraju vatrom. Verujte mi na reč neće se igrati“, istakao je on.

Vučić je naglasio da je fokus Srbije usredsrijeđen na ekonomiju, na razvoj, napredak, puteve, bolnice, stadione, pozorišta, koncertne dvorane, prije svega fabrike, na veći BDP.

Jer kada to sve imate, kako kaže, imaćete, i snažniju vojsku i onda će zemlja biti uspješnija u svakom pogledu i ne moraju da brinu.

„Ne moram da kažem da imamo izvanredne prijateljske odnose s Mađarskom i Rumunijom, pa nemamo nikakvog razloga za brigu. Verujte mi na reč“, naglasio je on.

U vezi s najavom povećanja broja hrvatskih vojnika u Kforu konstatovao je da će to povećanje biti sa dva na deset vojnika.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.