Funkcionere vlasti koji su kršili mjere kazniti!

„Pravni timovi opozicije na zajedničkom sastanku, moraju razmotriti sve dosadašnje slučajeve nepoštovanja epidemioloških mera, naročito, kada se radilo o licima koja su obavljala, ili još obavljaju odgovorne dužnosti čime je došlo do uznemirenja javnosti, poslana pogrešna poruka oko poštovanja mjera što djelo čini kvalifikovanim.“

Ovo je istakao dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS reagujući na informaciju da će Draško Stanivuković biti saslušan u policiji zbog kršenja epidemioloških mjera. 

Stanić je naglasio da različiti aršini policije i tužilaštva kada je u pitanje kršenje epidemioloških mjera daju za pravo tumačenju selektivnosti i to po političkoj liniji. 

„Isto tako je potrebno utvrditi sve slučajeve nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, zadokumentovati predmetna djela i podnijeti prijave nadležnim organima u svim predmetnim slučajevima.

Nakon podnošenja prijava potrebno je pratiti postupanje po istima do konačnog zakonskog epiloga. Podsjećam da je prošle godine zabilježeno više slučajeva korona žurki u režiji najistaknutijih funkcionera vlasti, od državnih ministara i zamjenika ministara do načelnika opština, a da ni policija ni tužilaštva nisu preduzeli korake da se  ovi ljudi sankcionišu“ – poručio je Stanić

(BN)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.