Ministri u Vladi Republike Srpske imaju 28 savjetnika

Tako su kao savjetnici ministra u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave angažovani Dušan Drljić i Aleksandar Rađenović. Njihove kvalifikacije nisu navedene.

Na poziciji savjetnika u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite angažovane su dvije osobe: Milojko Grujičić i Siniša Janjetović. Ni njihove kvalifikacije nisu navedene.

U Ministarstvu prosvjete i kulture naveli su da je važećim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta sistematizovano radno mjesto savjetnik ministra – Kabinet ministra sa dva izvršioca.

„Radno mjesto savjetnika ministra je popunjeno sa dva izvršioca i to: Branka Topić Pavković, doktor ekonomskih nauka i Enea Hotić, profesor srpskog jezika i književnosti“, odgovorila je ministar Natalija Trivić.

Dva savjetnika ima i Petar Đokić

„U skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji  i sistematizaciji u Ministarstvu energetike i rudarstva su angažovana dva savjetnika ministra i to: Jovo Vojnović, angažovan na osnovu Ugovora o radu  i Zoran Lukić, angažovan na osnovu Ugovora o dopunskom radu sa ugovorenim radnim vremenom u trajanju od  20 časova sedmično“ , odgovorio je ministar Petar Đokić.

Savjetnici ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske su: Dragan Talić – savjetnik ministra za turizam i ugostiteljstvo i Dragoslav Milanović – savjetnik ministra za trgovinu.

Savjetnici ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića su: Milan Torbica i Ilija Stevančević.

Na mjestu savjetnika ministra u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo angažovane su takođe dvije osobe i to: Željana Jovičić i Nikola Dragović. Nisu dostavljeni podaci o njihovom obrazovanju.

Savjetnici ministra privrede i preduzetništva su: Novaković Momčilo i Nikola Kužet.

„Savjetnici ministra u Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju su: Slaviša Bajić i Vlado Vujanović. Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu propisano je da ministar može imati dva savjetnika i oni su angažovani u mandatu ministra“, odgovorio je Zlatan Klokić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta ima radno angažovanog jednog savjetnika ministra. Ime i prezime savjetnika ministra je Snježana Gvozden, čija stručna sprema ili zvanje nije objelodanjeno.

Poslove savjetnika, po osnovu ugovora, u Ministarstvu pravde obavlja Radić Darko, vanredni profesor na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci, katedra za građansko i poslovno pravo, uža naučna oblast: Građansko pravo i građansko procesno pravo.

U Ministarstvu finansija angažovan je jedan savjetnik, Snježana Kelečević, diplomirani ekonomista. O njenom angažovanju CAPITAL je pisao u tekstu „Bijeli hljeb“ pod ruku, pa za savjetnika u Vladu RS.

U Ministarstvu saobraćaja i veza zaposlen je jedan savjetnik ministra i to Željko Grebić, a i ministar za prostorno uređenje,građevinarstvo i ekologiju ima jednog savjetnika za medije, Mišu Radakovića.

Prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Kabinetu ministra sistematizovano je jedno radno mjesto savjetnika ministra, namještenika, ali isto nije popunjeno.

Međutim, sistematizovana su i popunjena tri radna mjesta stručnih savjetnika, policijskih službenika u činu glavni inspektor, Darko Ilić, Srpko Kosorić i Mile Šušljik, jedno mjesto stručnog savjetnika, državnog službenika – Indira Rogić, i jedno mjesto stručnog savjetnika-sveštenika, namještenik – Slobodan Aničić.

Jedino Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede nema zaposlenih lica na poziciji savjetnika ministra, navodi se u dopisu koji je Generalni sekretarijat Vlade dostavio Narodnoj skupštini odgovarajući na poslaničko pitanje Jelene Trivić iz PDP-a.

(Capital)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.