“U Jagodini sam samo obilazio muzeje…”

Lider socijalista i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji je pomenut kao jedan od učesnika proslava zatvorenog tipa u Jagodini, na koje su, navodno, dovođene devojčice od 15 do 18 godina da “zabavljaju” goste, tvrdi da nikada nije prisustvovao takvim zabavama niti da ima bilo kakva saznja o tome.

“Išao sam na otvaranje fabrika, muzej voštanih figura, koncerte, naše predizborne skupove… Nikakvi tajni sastanci i skupovi, niti imam takva saznanja. Nikad u tako nečemu ne bih učetvovao. Ja sam pod pratnjom policije od 2008. godine”, rekao je Dačić, a prenosi Blic.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom navoda da je Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice, preneli su danas beogradski mediji.

“Mi imamo informacije samo sa konferencije za štampu, te je tužilaštvo iskoristilo mogućnost i postupilo na osnovu vesti. Takođe, postupamo i jer nam je dostavljena inicijativa Dragana Markovića koji je podneo molbu da se pristupi detaljnom prikupljanju obaveštenja i da se deluje”, rekao je danas viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković.

Navodi da Tužilaštvo kreće u prikupljanje svih potrebnih obaveštenja u okviru predistražnog postupka.

“U ovom predmetu ima dosta lica, a trenutno nemamo elemente ni za jedno krivično delo, ni jednog konkretnog izvršioca jer ih ima više kao označenih. Mi treba da utvrdimo da li ima elemenata i za koje krivično delo. U okviru predistrage u policiji će biti saslušani svedoci”, naveo je on.

Marinika Tepić je juče iznela tvrdnje na račun Markovića, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena i devojčica u Jagodini.

Marković je odbacio takve optužbe i naveo da tužilaštvo ne mora da “troši papir za pozive”, jer će sam danas otići da kaže da je Tepić izrekla “užasne laži”.

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.