Zaplijenjeno rekordnih 500 kilograma kokaina u predgrađu Trebinja

U luci Ploče u Hrvatskoj, nedaleko od Dubrovnika, zaplijenjeno je rekordnih oko 500 kilograma kokaina koji je dopremljen u kontejneru banana iz Južne Amerike, a zaplijenjen je još prošle nedjelje, ali policija s tom informacijom nije dosad izlazila u javnost.

Niko nije preuzeo kokain, pa za razliku od prethodnih slučajeva, nije još bilo hapšenja, prenio je Jutarnji list.

Kokain su otkrili carinci prilikom redovne kontrole kontejnera.

Za sutra u 14.00 sati u Dubrovačko-neretvanskoj policijskoj upravi sazvana je konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeni detalji ove akcije.

Ovo je treća akcija u kojoj je razbijen lanac krijumčara kokaina koji iz zemalja Južne Amerike brodovima dolazi u Luku Ploče.

Niko kokain nije preuzeo pa tako, doznaje Slobodna Dalmacija, nije bilo hapšenja. Otkrili su ga carinici prilikom redovne kontrole kontejnera.

Leutar.net Zaplijenjeno rekordnih 500 kilograma kokaina u predgrađu Trebinja
Ivo Cagalj/PIXSELL

Posljednjih mjeseci Luka Ploče se zbog slabih kontrola pretvorila u ulazna vrata narko dilerima za uvoz kokaina. Od kraja januara kada je započela intenzivna uskočko-policijska akcija razbijanja udružene zločinačke organizacije narko dilera kokaina pa do danas dolazimo do bilansa od preko 700 kilograma kokaina koliko se našlo u “kokainskim pošiljkama” na jugu Hrvatske.

Uhapšeno je ukupno osam osoba, pet ih se veže za udruženu zločinačku organizaciju u Metkoviću, a troje za slučaj zaplijene kokaina u jednom privatnom preduzeću u Opuzenu gdje je kokain dospio u kontejneru banana.

Jutarnji list navodi da su vjerovatno, osim dubrovačke policije i Odjeljenja za droge MUP-a Hrvatske, u ovu akciju bile uključene i neke svjetske poznate agencije za suzbijanje trgovine narkoticima, poput američke DEA-e, koja ima i regionalnu kancelariju u Ambasadi SAD u Zagrebu i koja osim Hrvatske pokriva i cijli region.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.